Vujović: Nećemo dozvoliti nikome da od nas napravi socijalne slučajeve

"Ako vam nešto nije jasno, dođite kao premijer kod radnika na krov fabrike i objasnite njima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni", kazao je predsjednik sindikata Željezare

7774 pregleda 13 komentar(a)
Vujović, Foto: Svetlana Mandić
Vujović, Foto: Svetlana Mandić

Radnici nikšićke Željezare neće dozvoliti nikome da od njih napravi socijalne slučajeve samo zato da bi neko zadržao svoje privatne biznise, poručio je predsjednik Sindikata Željezare Tosčelik, Ivan Vujović.

On je, u reagovanju na današnju izjavu Raška Konjevića, pozvao lidera Socijaldemokratske partije (SDP) da dođe i radnicima lično objasni kako im je "bolje da budu socijalni slučejvi nego da budu zaposleni".

"Povodom izjave ministra odbrane o zabrinutosti za budžet Crne Gore, a sve zbog najave o mogućoj kupovini imovine Željezare od strane EPCG, nijesmo vidjeli tu zabrinutost od istog kad je bio vlast ni vezano za budžet, a pogotovo za građane i radnike ove države. Sad kad ono što je prodala vlada čiji je on bio dio, a danas vidimo kakva je to bila investicija pokušava neko da vrati u državno vlašnistvo i da spasi 230 porodica da ne budu socijalni slučajevi najavljuju krivične prijave", kazao je Vujović u izjavi "Vijestima".

Naveo je i da nisu podnošene krivične kad nije ispoštovan investicioni ugovor.

"Kad su radnici radili po 16 sati, kad su ljudi povređivani i kad su ginuli zato što su bili premoreni. Samo da poručimo da nećemo dozvoliti nikome da od nas napravi socijalne slučajeve samo zato da bi neko zadržao svoje privatne biznise. Zato vas uljudno molimo da ostavite radnike Željezare na miru, ako vam nešto nije jasno, dođite kao premijer kod radnika na krov fabrike i objasnite njima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni", zaključio je Vujović.

Bonus video: