"suštinski se ništa nije promijenilo nakon vanredne skupštine akcionara"

Đukanović: Radnici Željezare opravdano nezadovoljni, razgovori sa vlasnikom nastavljaju se za nekoliko dana

"Pripremićemo nacrt kupoprodajnog ugovora za imovinu Željezare i EPCG će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja"

13748 pregleda 10 komentar(a)
Đukanović, Foto: Luka Zeković
Đukanović, Foto: Luka Zeković

Radnici Željezare Nikšić opravdano su nezadovoljni, ali ništa se suštinski nije promijenilo nakon vanredne skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), poručio je Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG, za RTV Nikšić.

"Iz Toščelika su čekali da se završi Skupština ne zbog odluke u vezi Željezare već da se vidi ko je novo rukovodtvo EPCG. Već smo počeli razgovore, sa turskim vlasnikom koji će biti nastavljeni za nekoliko dana. Pripremićemo nacrt kupoprodajnog ugovora za imovinu Željezare i EPCG će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja", rekao je Đukanović.

On je dodao da samo imovina Željezare vrijedi preko 53 miliona eura, a tu nije uračunat energetski potencijal.

"Znatan broj investitora se interesuje iz država okruženja, potom Italije, Izralea, koji predlažu da isporučuju žicu da se opet u Željezari radi armirano željezo. Postoji analiza da bi Kovačnica mogla da se stavi u punu funkciju. Tu je i potencijal za izgradnju solarne elektrane od 60 MW", kaže Đukanović.

Naveo je da Elektroprivreda ne kupuje Željezaru da bi radila samo solarnu elektranu.

"Opravdani su komentrari da se mogu naći jeftinije površine, ali gledamo sveobuhvartni kontekst interes radnika, grada, države, a benefiti su veliki", zaključio je Đukanović.