Ibrahimović: Rudnik uglja nije dostavio podatke o poslovanju iako je to Vlada tražila

"Mi smo imenovali upravne odbore i izvršne direktore i to je nedopustivo da se neko tako nonšalantno odnosi prema zahtjeve Vlade i resornog ministra", rekao je potpredsjednik Vlade Vladimir Joković

8487 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da nije zadovoljan informacijama o poslovanju koje su energetske kompanije dostavile resornom ministarstvu, po prethodnom zaključku Vlade.

"Rudnik uglja ni dan danas nije dostavio infromacije", rekao je Ibrahimović.

Vlada je danas razmatrala informaciju o poslovanju kompanija u sektoru energetike.

Ibrahimović je zatražio da sve energetske kompanije u roku od sedam dana dostave kompletne informacije Ministarstvu kapitalnih investicija sa podacima koji se odnose na poslovanje.

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vladimir Joković kazao je da preduzećima mora da bude prioritet ono što Vlada zahtijeva od njih.

"Mi smo imenovali upravne odbore i izvršne direktore i to je nedopustivo da se neko tako nonšalantno odnosi prema zahtjeve Vlade i resornog ministra", rekao je on.

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić tražio je da Vlada donese zaključak tako što će predložiti mjere odgovornosti prema nadzornim i upravljačkim strukturama.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović tražio je od Ibrahimovića da za narednu sjednice Vlade pripremi i dopunsku informaciju o Skupštini akcionara Elektroprivrede koja je održana prošle sedmice, a na kojoj se i pored najava nije odlučivalo o kupovini Željezare jer je predstavnik države, državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović, kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju.

Povezani članci

30. Septembar 2022.

EPCG i CGES očekuju profit, CEDIS se žali na regulatora

Elektroprivreda (EPCG) očekuje da će do kraja godine ostvariti neto profit od 51 milion eura, iako je zaključno sa avgustom zbog uvoza ogromnih količina struja po visokim cijena zbog remonta termoelektrane i nedostatka kiše ostvarila gubitak od 61 milion eura.

Crnogorski elektridistributivni sistem (CEDIS) nema procjene svog poslovnog rezultata zbog toga što je uložio žalbe na cijene struje koje im je odredila Regulatorna agencija za energetiku i kumunalne djelatnosti (REGAGEN).

U zavnisnosti od ishoda te žalbe imali bi profit od šest ili gubitak od 15 miliona eura.

Crnogroski elektroprenosni sistem (CGES) očekuje da će na kraju godine imati neto profit od 22,4 miliona eura, dok je za šest mjeseci on iznosio 10,7 miliona eura.

Bonus video: