U Kolašinu osnovan Privredni savjet: Veća saradnja Opštine i privrednika

Zadatak u narednom periodu biće "obezbjeđivanje i unapređivanje javno-privatnog dijaloga, kroz neposrednu saradnju lokalne izvršne vlasti i privrednika"

1997 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović
Detalj iz Kolašina, Foto: Dragana Šćepanović

Opština Kolašin osnovala je Privredni savjet u kojem je devet predstavnika lokalne administracije i javnih preduzeća i tridesetak predstavnika privatnog sektora.

Zadatak tog tijela u narednom periodu biće “obezbjeđivanje i unapređivanje javno-privatnog dijaloga, kroz neposrednu saradnju lokalne izvršne vlasti i privrednika”. U okviru tog dijaloga, kako je planirano, trebalo bi da bude unaprijeđena poslovna klima u Kolašinu, poboljša se kvalitet strateških dokumenata ekonomskog razvoja, ali i pokrenu incijative za unapređenje poslovnog ambijenta i otklanjanje biznis barijera u gradu.

”Među aktivnostima Privrednog savjeta je još i učešće u promociji privrednih potencijala opštine. Takođe i davanje predloga za unapređenje rada javnih preduzeća, ustanova, službi i organizacija čiji je osnivač Opština. To savjetodavno tijelo, na čijem čelu je predsjednica Opštine Marta Šćepanović, a potpredsjednik će biti imenovan iz reda privrednika. Stručne i administrativne poslove obavljaće Vladimir Abramović”, saopštili sui z kolašinske lokalne uprave.

Među članovima Savjeta su, pored predsjednice Opštine, sekretari za finansije i planiranje prostora Dragan Bulatović i Ljiljana Rakočević, menadžer Veljo Jovanović, direktori Vodovoda i kanalizacije i Komunalnog preduzeća Momčilo Bulatović i Milivoje Bulatović, direktor TO Aleksandar Vlahović i direktori NP “Biogradska gora” i Ski centra Kolašin 1600 Marija Dulović i Bojan Medenica. Članovi tog savjetodavnog tijela su i investitori koji trenutno grade u Kolašinu turističke ili objekte za kolektivno stanovanje. Takođe, i vlasnici privrednih preduzeća registrovanih na teritoriji grada.

Bonus video: