Evropa sad: Da smo radili kao prethodnici, prosjek EU ne bismo stigli ni do 2050.

"Nakon izuzetno pozitivnih ocjena za ekonomske rezultate u Izvještaju Evropske komisije, najnovije projekcije Međunarodnog monetarnog fonda daju dodatnu potvrdu da je program Evropa sad uticao na dinamiziranje ekonomskog rasta u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju

3786 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Evropa sad
Foto: Evropa sad

Iz Pokreta "Evropa sad!" saopštili su da prosjek Evropske unije ne bismo dostigli ni do 2050. godine da su radili kao prethodnici.

Iz te partije ističu da je "uspješna implementacija programa Evropa sad" još jednom potvrđena najnovijim podacima Uprave prihoda i carina o bruto naplati prihoda.

Oni su, od početka godine do kraja septembra, iznosili 1,55 milijardi eura, što je za čak 154 miliona više u odnosu na isti period prethodne godine, a za 151 miliona eura više od plana.

Povezani članci

13. Oktobar 2022.

UPC: Naplaćen 151 milion eura više od plana

"Nakon izuzetno pozitivnih ocjena za ekonomske rezultate u Izvještaju Evropske komisije, najnovije projekcije Međunarodnog monetarnog fonda daju dodatnu potvrdu da je program Evropa sad uticao na dinamiziranje ekonomskog rasta u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju.

Crna Gora će, prema njihovim riječima, drugu godinu zaredom "imati najveću stopu realnog rasta u Evropi".

"Nakon 13 odsto u 2021. godini, zahvaljujući programu Evropa sad, ekonomija Crne Gore će prema novim projekcijama MMF-a ove godine rasti po stopi od 7,2 odsto, što je iznad procjene globalnog rasta za četiri procentna poena", poručuju iz partije.

Podsjetili su da je prosječna stopa realnog rasta u Crnoj Gori od 2010. do 2020. iznosila ispod dva odsto, a da kada se izuzme 2020. godina "prosječni rast je bio ispod tri odsto".

"Da smo nastavili tom dinamikom prosjek EU standarda ne bi bio dostignut ni do 2050. godine", konstatuju iz Evrope sad.

Bonus video: