Odžić: Duplo negativno mišljenje DRI predstavlja i svojevrsnu optužnicu

Odžić je napomenuo da su se "isti oni pozivali na izvještaje DRI kada su negativna mišljenja dobijale lokalne samouprave i preduzeća na čijem čelu su predstavnici DPS", međutim sada, kada su ista ta mišljenja dobili oni, instituciju i ljude u njoj nazivaju "političkim pijunima i sledbenicima pogrešnih politika"

1869 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Duplo negativno mišljenje od strane institucije kakva je DRI, ne znači samo da završni račun nije u skladu sa međunarodnim računovodstvenim standardima već predstavlja i svojevrsnu optužnicu, koja će u bliskoj budućnosti efektuirati formiranjem predmeta u tužilaštvu.

To je saopštio član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Petar Odžić, dodajući da samo "neznalice iz ove oblasti, ili politički manipulanti" mogu reći da DRI donosi politički obojene izvještaje.

Odžić je napomenuo da su se "isti oni pozivali na izvještaje DRI kada su negativna mišljenja dobijale lokalne samouprave i preduzeća na čijem čelu su predstavnici DPS", međutim sada, kada su ista ta mišljenja dobili oni, instituciju i ljude u njoj nazivaju "političkim pijunima i sledbenicima pogrešnih politika".

Povezani članci

18. Oktobar 2022.

Dupli crveni karton za upravljanje državnom kasom

Poređenja radi, Odžić dodaje da su sve afere u Budvi "istražene posle negativnog mišljenja DRI".

"Tolika doza populizma u javnim finansijama, kupovina javnosti parama poreskih obveznika, uz nepoštovanje osnovnih načela budžetiranja, morala su eskalirati u ovakvo nešto. Laicima iznenađenje, a ljudima iz struke logičan slijed događaja, doveo je do toga da se u naredne dvije ipo godine moramo zadužiti preko dvije milijarde, po trenutnim prognozama i proračunima, dok je upumpavanje novca iz zaduženja, puno više uticalo na skok cijena i inflacije, nego na povećanje životnog standarda i realne potrošnje", piše u njegovom saopštenju.

Odžić poručuje da je ljudski griješiti, da namjera ne mora da bude loša, ali da je ljudski i priznati greške, kako se u budućnosti ne bi ponavljale. "Ono što nije ljudski, poslije sopstvenih grešaka, i evidentnih kršenja zakonskih normi, kriviti državne institucije koje jesu i biće politički neutralne", konstatuje on.

Bonus video: