Najavljeno produženje saradnje Luke Bar i Grimaldija

Direktor Franović je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao da je glavni cilj unaprjeđenje i proširenje poslovanja sa dugogodišnjim italijanskim poslovnim partnerima
122 pregleda 0 komentar(a)
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Luka Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.09.2017. 12:10h

U cilju unaprjeđenja i proširenja poslovne saradnje, čelnici AD Luka Bar sastali su se u Italiji sa menadžerima kompanije “Grimaldi Euromed” sa kojom Luka uspješno sarađuje od 2012. na pretovaru automobile FIAT.

Proizvedeni u kragujevačkoj Zastavi, ovi automobili se preko Luke Bar izvoze na evropsko i američko tržište brodovima “Grimaldi lines”. Sastanak sa zvaničnicima ove za Luku veoma značajne kompanije, prvi put je od početka poslovne saradnje održan u njihovom predstavništvu u Napulju, a luku su predstavljali izvršni direktor Zarija Franović, direktor sektora za razvoj i operativne poslove Deda Đelović, rukovodilac Službe marketinga Ljubo Đukanović i istraživač tržišta Sanja Martinić.

"Sastanak je protekao u razmatranju varijanti unaprjeđenja poslovne saradnje i sklapanja novih poslovnih aranžmana, i u narednom periodu očekuje se usklađivanje uslova dvije kompanije i potpisivanje višegodišnjeg ugovora. Izvršni direktor Franović sa saradnicima predstavio je nove razvojne projekte, jer je valorizacija svih postojećih, a neiskorišćenih kapaciteta trenutno glavni poslovni cilj Luke, pored proširenja poslovnih aktivnosti na pretovaru vozila, prikolica i kamiona na RO RO terminalu. Naglašena je otvorenost za nove poslovne aktivnosti unutar Slobodne zone, stavljanje u funkciju silosa za žitarice i objekta hladnjače nakon njegove sanacije", saopšteno je medijima ovim povodom iz AD Luka Bar.

Prema istim navodima, direktor Franović je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i istakao da je glavni cilj unaprjeđenje i proširenje poslovanja sa dugogodišnjim italijanskim poslovnim partnerima , "sa čime se složio i Grimaldijev menadžer korporativne kontrole lučkih troškova dr Đanpaolo Poliketi".

Predstavnici “Grimaldi Euromed” bili su još i menadžer logistike dr Alesandro De Rosis, menadžer sektora za kvalitet transporta i prevenciju oštećenja Đirolamo Karinjani, viši rukovodilac sektora za logistiku Gabriela Improta i Erik Košuta, predstavnik “Logicar”DOO, špeditera kompanije “Grimaldi Euromed”.

Bonus video: