Kašćelan: Za Prijestonicu Cetinje je istina uvijek problematična kategorija

"Zbog naših sugrađana na kraju napominjem da ste 2010. godine kada ste preuzeli vlast saopštili da je dug Prijestonice 7 miliona eura, dok je danas oko 25 miliona eura", navodi se u saopštenju
53 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.09.2017. 15:20h

Član Predsjedništva SDP Cetinje Dušan Kašćelan kazao je da je za Prijestonicu Cetinje istina "problematična kategorija"

On je reagovao na današnje saopštenje zamjenika gradonačelnika Prijestonice Momčila Martinovića u kojem se navodi da Prijestonica nema dugovanja po osnovu reprograma.

"Za Prijestonicu Cetinje je istina uvijek problematična kategorija. Zamjena teza i obične političke floskule su vaša realnost. Dakle, biću vrlo konkretan, 30. juna ste po osnovu reprograma poreskog duga od 8.7 miliona dugovali 5 rata, dok ste u kontinuitetu nezakonito isplaćivalili neto plate, pa sada dugujete sa opštinskim preduzećima više od milion eura. Dakle, konstantno povećavate poreski dug neuplaćujući zaposlenima poreze i doprinose. Zasto obmanjujete svoje zaposlene i naše sugrađane kada oni dobro znaju da im uplaćujete neto plate? Podsjećam vas da ste se zadužili 10 miliona eura za sanaciju javnih finansija, jer ste kao finansijski eksperti "besprekorno" upravljali gradskim finansijama", kazao je Kašćelan.

Kašćelan je dodao da je o nagomilavanju redovnih obaveza suvišno govoriti, "jer ste samo opštinskim preduzećima dužni više stotina hiljada eura."

"Zbog naših sugrađana na kraju napominjem da ste 2010. godine kada ste preuzeli vlast saopštili da je dug Prijestonice 7 miliona eura, dok je danas oko 25 miliona eura. Dakle, građanima je jasno da ne vraćate stare, nego sopstvene dugove. O reprezentaciji, gorivu, FK Lovćenu, akontacijama i drugim pikanterijama iz vaše kuhinje ćemo drugom prilikom. Ne uzbuđujte se, tek smo počeli", zaključio je Kašćelan.

Galerija

Bonus video: