Opština Kolašin prihodovala 4,9 miliona eura

Transfera iz budžeta države nije bilo u prvih devet mjeseci ove godine

3647 pregleda 4 komentar(a)
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Zgrada Opštine Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović

Ukupni prihodi Opštine Kolašin od januara do septembra iznose 4,9 milona eura, što je više od 91 odsto planiranih za cijelu godinu.

Na osnovu tekućih prihoda ostvareno je 2,1 milion eura, što je 84 odsto godišnjeg plana. Naplaćeno je skoro 64 odsto planiranih godišnjih prihoda od poreza i oko 43 odsto od taksi.

Naplata planiranih iznosa od naknada premašila je godišnji plan za 12 odsto. Po tom osnovu, u opštinsku kasu slilo se 836 hiljada eura, a najviše od naknada za komunalno opremanje građevinskog zemljišta, korišćenje dobara od opšteg interesa, korišćenje voda...

Ostali prihodi su, u odnosu na godišnji plan, od janura do septembra, premašeni više nego dvostruko. Sredstva prenesena iz prethodnih godina sada su skoro 1,5 miliona eura, a od Egalizacionog fonda Opština Kolašin je dobila oko 1,1 milion eura, što iznosi tri četvrtine planiranog godišnjeg prihoda po tom osnovu.

Transfera iz budžeta države nije bilo u prvih devet mjeseci ove godine.

Ukupno je do septembra potrošeno 2,9 milona euta, što je oko 55 odsto rashoda predviđenih na godišnjem nivou. Na bruto zarade potrošeno je 653.000 eura ili 57 odsto izdataka predviđenih u tu svrhu za 12 mjeseci. Tokom tri kvartala realizovano je tek 40 odsto kapitalnog budžeta, koji je na godišnjem nivou projektovan na skoro 1,5 milona eura.

Na ime trasfera za socijalnu zaštitu, do septembra u Opštini Kolašin potrošeno 47.000 eura, a na otplatu dugova 484.000 eura. Od planiranih 90.000 eura za subvencije za poljoprivredni proizvodnju, Opština je za tri kvartala isplatila polovinu.

Bonus video: