Letovi iz Beča ka Tivtu od maja 2023.

Letovi na liniji Beć-Tivat-Beč počeće 13. maja i održavaće se tri puta nedjeljno – ponedjeljkom, srijedom i subotom

4061 pregleda 3 komentar(a)
Letjeće tri puta nedjeljno ka Tivtu (Ilustracija), Foto: Shutterstock
Letjeće tri puta nedjeljno ka Tivtu (Ilustracija), Foto: Shutterstock

Austrijska nacionalna avio-kompanija “Austrian Airlines” objavila je da će narednog ljeta saobraćati na novoj sezonskoj redovnoj liniji Beč-Tivat i već je stavila u prodaju karte za tu svoju novu, drugu po redu destinaciju na koju leti u Crnoj Gori.

Letovi na liniji Beć-Tivat-Beč počeće 13. maja i održavaće se tri puta nedjeljno – ponedjeljkom, srijedom i subotom. Na toj liniji zavisno od tražnje letjeće se avionima tipa “emrbraer E-195” i “airbus A320” do završetka ljetnje IATA sezone krajem oktobra.

Letovi tog avio-prevoznika na toj liniji trebalo je da počnu ove godine, ali se to nije desilo. Na toj relaciji austrijska nacionalna avio-kompanija neće dogodine imati direktnog konkurenta jer od kada je sa radom prestala bivša crnogorska nacionalna avio-kompanija “Montenegro Airlines” koja je ranije tokom ljetnje sezone spajala Tivat i Beč, niko od avio-prevoznika nije ponovo uspostavio letove između tog crnogorskog primorskog i glavnog grada Austrije.

”Austrian Airlines” će biti peti po redu nacionalni (tzv. flag carrier) avio-prevoznik koji će naredne godine saobraćati za Tivat, pored domaćeg “Air Montenegra”, srpske “Air Serbie”, turskog “Turkish Airlinesa” i njemačkog “Lufthanse”.

Bonus video: