Stanišić: Spajić i Milatović nezakonito isplatili 24.000 eura Duški Nedeljković

Prema njegovim riječima, ovo je samo jedna od "mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve"

14408 pregleda 38 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Bivši ministri finansija i socijalnog staranja i ekonomskog razvoja Milojko Spajić i Jakov Milatović nezakonito su isplatili 24.000 eura, saopštio je predsjednik mladih Pokreta za promjene (PzP) Boban Stanišić.

U saopštenju navodi da je Uprava za inspekcijske poslove potvrdila tvrdnje Pokreta za promjene da bivši ministri Spajić i Milatović nisu na način propisan odredbama Zakona o državnim službenicima i namještenicima radno angažovali izvjesnu Dušku Nedeljković.

"Oni su g-đi Nedeljković suprotno zakonu isplatili oko 24.000 eura građana Crne Gore za poslove na koje je u njihovim ministarstvima u tom periodu bilo angažovano 10 službenika. Takođe u tom periodu ministar Spajić je tvrdio da je to angžovanje u skladu sa zakonom, što iz priloženog vidimo da nije istina. Ovim putem ih pozivam da zajedno sa g-đom Nedeljković vrate 24.000 eura, u državni budžet kako bi ispravili svoje nezakonite postupke", saopštio je Stanišić.

Prema njegovim riječima, ovo je samo jedna od "mnogih nezakonitosti u radu bivšeg ministra Spajića koji je i bio inicijator angažovanja Nedeljkovićeve".

"Treba napomenuti, tajno ali organizovano zaduženje koje je izvršio kao privatno lice, kao i neustavno privremeno finansiranje, kao nezakonitosti koje su obilježile mandat g-dina Spajića", kazao je on.

Stanišić ocjenjuje da ovakvo "neodgovorno pnašanje ministra Spajića" može poslati poruku svim privrednicima da mogu da sa svojim zaposlenima zaključuje ugovore o djelu i na taj način eksploatišu i unižavaju prava radnika.

"U narednom periodu ćemo podnijeti prijavu i za vršenje inspekcijskog nadzora ugovora o djelu prof. Radosavljevića koji je tvorac programa Evropa sad, za koji mu je iz državne kase isplaćeno 20.000 eura", piše u saopštenju.

Bonus video: