Budvanska URA: Za projekte u Budvi državnim budžetom planirana značajna sredstva

"Za izgradnju bulevara Jaz – Tivat, izuzetno važne saobraćajnice za razvoj turizma i rješavanje infrastrukturnih problema predložen je iznos od 7.000.000 eura. Za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva – Bečići planirano je izdvajanje u iznosu od 1.503.000 eura...."

2044 pregleda 2 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Iz budvanska Ure su saopštili da će ta partija učestvovati u ostvarivanju svih projekata od značaja za grad i dogovorena je buduća saradnja na principima zajedničkog djelovanja ka istom cilju – održivi razvoj Budve i stvaranje uslova za kvalitetniji život svih njenih građana.

Kako su kazali, po okončanju lokalnih izbora, nastupio je period da se predizborna obećanja građanima pretoče u realnost.

Prema njihovim riječima, udruženi napori lokalnih činilaca vlasti ne bi bili dovoljni za ostvarivanje zacrtanih ciljeva "bez podrške Vlade Crne Gore i premijera Dritana Abazovića koji su prepoznali kvalitet najavljenih projekata i predložili opredjeljivanje značajnih budžetskih sredstava za opštine na jugu Crne Gore".

"Za izgradnju bulevara Jaz – Tivat, izuzetno važne saobraćajnice za razvoj turizma i rješavanje infrastrukturnih problema predložen je iznos od 7.000.000 eura. Za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Budva – Bečići planirano je izdvajanje u iznosu od 1.503.000 eura. Adaptacija Doma zdravlja biće podržana sa 220.000 eura. U planu je i rekonstrukcija otvorenog bazena na Pizani kod Starog grada uz podršku od 700.000,00 eura. Za početak izgradnje vrtića u naselju Dubovića predložen je iznos od 55.000 eura“, navodi se u njihovom saopštenju.

Istakli su značaj saradnje vlasti na državnom i lokalnom nivou.

"To je, kroz nesebičnu podršku premijera Dritana Abazovića i Vlade, rezultiralo činjenicom da se po prvi put za projekte planirane u Budvi predloženim budžetom planiraju ovako visoka finansijska sredstva", piše u saopštenju,

Bonus video: