Ibrahimović: Valorizacija ACG mora donijeti povoljne rezultate državi, građanima i privredi

"Zajednički cilj je modernizacija aerodroma sa sveobuhvatnim unapređenjem infrastrukture, što treba da rezultira što većim prometom putnika i saobraćaja", ističu iz MKI

2175 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MKI
Sa sastanka, Foto: MKI

Ministarstvo kapitalnih investicija svjesno je značaja i vrijednosti Aerodroma Crne Gore za cijelu državu i tim prije treba donijeti konačnu odluku o modelu dalje valorizacije te državne kompanije.

To je ocijenjeno na sastanku potpredsjednika vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija Ervina Ibrahimovića i državnog sekretara MKI Admira Šahmanovića sa izvršnim direktorom ACG Vladanom Draškovićem i zamjenikom Petrom Radulovićem, koji je organizovan na Aerodromu Podgorica, kako je saopšteno iz MKI.

„Valorizacija ACG, u svakom slučaju, mora donijeti povoljne rezultate državi, građanima i cjelokupnoj privredi“, ocijenio je Ibrahimović, dodajući da je današnji sastanak prilika da sumiraju rezultate poslovanja u izazovnoj godini koja je na izmaku, ali i da sagledaju planove menadžmenta za narednu godinu.

Zajednički cilj je, saopštili su iz MKI, modernizacija aerodroma sa sveobuhvatnim unapređenjem infrastrukture, što treba da rezultira što većim prometom putnika i saobraćaja.

"Na sastanku su predstavljeni ovogodišnji rezultati kompanije koja je tokom prvih 11 mjeseci opslužila preko milion i osamsto hiljada putnika, što je preko 70 odsto prometa u odnosu na rekordnu, predpandemijsku 2019. godinu. U ukupnom rezultatu posebno se izdvaja uspjeh Aerodroma Podgorica koji je ostvario promet putnika od čak 97 odsto u odnosu na 2019. godinu, dok je Aerodrom Tivat, u istom uporednom periodu, zbog dobro poznatih geopolitičkih razloga, zabilježio promet od oko 50 odsto putnika u odnosu na tri godine ranije.

"Kako su na kraju sastanka istakli iz uprave kompanije Aerodromi Crne Gore su spremni i odlučni da, u skladu sa mogućnostima i nepodijeljenom podrškom resornog ministarstva i Vlade, nastave da budu maksimalno kooperativni u misiji realizacije postavljenih ciljeva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: