Apel sindikata Abazoviću: Do kraja sedmice usvojiti predlog novog OKU

Keković i Zarubica rekli da će, ako premijer ne uvaži njihov apel, biti prinuđeni da se obrate poslanicima sa zahtjevom za usvajanje izmjena Zakona o radu

5868 pregleda 0 komentar(a)
Zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković
Zgrada Vlade, Foto: Luka Zeković

Generalni sekretari Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata crne Gore, Srđa Keković i Duško Zarubica, uputili su pisani zahtjev premijeru Dritanu Abazoviću da se do kraja ove sedmice, na sjednici Vlade, usvoji predlog novog Opšteg kolektivnog ugovora, kako bi taj dokument mogao biti potpisan.

Keković podsjeća da OKU koji je trenutno na snazi važi do kraja godine, rekavši da će, ukoliko Abazović ne uvaži apel, biti prinuđeni da se u ponedjeljak, 12. decembra obrate svim poslaničkim klubovima u Skupštini, sa zahtjevom za usvajanje izmjena Zakona o radu, na način kako je to učinjeno 2020. i 2021. godine, a kojima bi se važenje OKU produžilo, ovog puta do zaključivanja novog.

Keković, Zarubica i predsjednik Unije poslodavaca Predrag Mitrović 16. novembra su ministru rada i socijalnog staranja Admiru Adroviću dostavili verziju teksta OKU koji je usaglašen na nivou Unije poslodavaca, Unije slobodnih sindikata i Saveza sindikata.

Bonus video: