Popović: Vlada pokazala posvećenost prema kapitalnim projektima u Danilovgradu

Vlada je, ukazuje funkcioner GP URA, planirala izdvajanja od 3,17 miliona eura

2531 pregleda 5 komentar(a)
Popović, Foto: URA
Popović, Foto: URA

Miloš Popović, predsjednik Izvršnog odbora Građanskog pokreta URA u Danilovgradu, kazao je da je Vlada u nacrtu budžeta za 2023. godinu pokazala posvećenost toj opštini, planiranim izdvajanjima od 3,17 miliona eura.

Kazao je da sve građane Danilovgrada raduje konačno rješavanje pitanja puta Danilovgrad - Spuž preko Martinića, gdje su planirana sredstva u budžetu za tu investiciju 822 hiljade eura.

"Vlada gospodina Dritana Abazovića je, što nas sve posebno raduje, odlučila da planira sredstva za sanaciju puta od ogromnog značaja za razvoj turizma u našem gradu na relaciji Danilovgrad - Manastir Ostrog (iznos za ovu stavku je 165.001,00 eura)", saopštio je Popović.

Dodaje i da je za za realizaciju projekta u kompleksu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu izdvojeno dva miliona eura.

Vlada je, ukazuje Popović, pokazala i posvećenost rješavanju bezbjednosti saobraćaja na magistralnom putu Danilovgrad - Podgorica, izgradnju trotoara i bulevara i za tu investiciju u kapitalnom budžetu planirala iznos od 150.000 eura.

"U sklopu rješavanja infrastrukturnih problema na teritoriji naše opštine Vlada je planirala i rekonstrukciju dijela magistralnog puta ka Nikšiću (tunel Budoš -Danilovgrad) i za ovu investiciju planiran je iznos od 30.000,00 eura", naveo je Popović u saopštenju.

Bonus video: