Bulajić: Uložićemo sve napore da se sistemske greške ne ponove i da se riješe naslijeđeni problemi

Vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina se zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci u borbi protiv kriminala

3127 pregleda 0 komentar(a)
Hantli i Bulajić, Foto: UPC
Hantli i Bulajić, Foto: UPC

Vršilac dužnosti direktora Uprave prihoda i carina Vladimir Bulajić sa saradnicima je u srijedu posjetio Slobodnu zonu Luke Bar, zajedno sa Dejvidom Hantlijem, pomoćnikom direktora i rukovodiocem međunarodnih poslova za Zapadni Balkan, u sastavu Mreže oficira za vezu za privredni i finansijski kriminal britanske Uprave poreza i carine, kao i britanskim oficirom za vezu za privredni kriminal.

Predstavnici britanske Uprave prihoda i carina su u okviru Slobodne zone obišli kontejnerski terminal, mjesto gdje se nalazi skener za pregled robe, kako bi se upoznali sa funkcionisanjem i radom u Slobodnoj zoni.

Bulajić je iskazao, kako je saopšteno iz UPC, veliko zadovoljstvo zbog posjete i podrške Ujedinjenog Krajevstva i istakao da ne očekuje da će druga institucija riješiti trenutni problem sa kojim se UPC susrela, već da je neophodna pomoć svih nadležnih institucija u Crnoj Gori, uz podršku Ujedinjenog Kraljevstva, kao i institucija Evropske unije, kako bi se što je prije riješio problem uništenja zaplijenjenih duvanskih proizvoda. "Uloga UPC je zaštita carinskog područja Crne Gore, kao i carinskog područja Ujedinjenog Kraljevstva, Evropske unije i zemalja u regionu, a u svrhu borbe protiv svih oblika carinskih prevara i nelegalnog prometa svih roba", ističe se u saopštenju.

Bulajić se zahvalio Ujedinjenom Kraljevstvu na kontinuiranoj podršci u borbi protiv kriminala, a naročito u naporima u borbi protiv krijumčarenja cigareta preko Slobodne zone Luke Bar.

"U razgovoru sa gospodinom Hantlijem, v.d. direktora Bulajić je istakao da će uložiti sve napore da se sistemske greške iz prošlosti ne ponove, te da se naslijeđeni problemi riješe i da Crna Gora nije jedina država sa ovim problemima, što svakako nije opravdanje, već samo motiv više da se ovoj problematici sa velikom pažnjom posvetimo, uz podršku koju nam pružaju naši britanski partneri", dodaje se u saopštenju.

"Na kraju, gospodin Hantli je pozdravio spremnost v.d. direktora Vladimira Bulajića da riješi problematiku sa kojom je UPC suočena, najavio podršku u narednom periodu i pozdravio rad svih institucija sistema, a prvenstveno UPC u pogledu borbe protiv krijumčarenja cigareta", zaključuju iz Uprave prihoda i carina.

Bonus video: