Sporazumom do unapređenja ekonomske saradnje sa Francuskom

Tim aktom je, između ostalog, definisano da će se saradnja sprovoditi u oblastima razmjene znanja, ekspertize i dobrih praksi, pružanja i organizovanja međusobne stručne pomoći, zajedničkog učestvovanja u projektima i organizovanja zajedničkih konferencija i događaja

1697 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore
Foto: Asocijacija menadžera Crne Gore

Sporazum o saradnji između Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) i Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća (UFCP) potpisan je danas u Podgorici pod pokroviteljstvom francuske Ambasade, u cilju realizacije što više privrednih i poslovnih aktivnosti dvije zemlje.

Sporazum su potpisali predsjednici AMM-a, Budimir Raičković i UFCP-a, Rajko Uskoković.

Tim aktom je, između ostalog, definisano da će se saradnja sprovoditi u oblastima razmjene znanja, ekspertize i dobrih praksi, pružanja i organizovanja međusobne stručne pomoći, zajedničkog učestvovanja u projektima i organizovanja zajedničkih konferencija i događaja.

“Strane potpisnice će uz podršku ambasade poseban fokus imati na polja saradnje koja se odnose na razmjenu znanja i iskustava, poslovno povezivanje i realizaciju aktivnosti u oblastima digitalne transformacije, vještačke inteligencije, energetike, zelene ekonomije, turizma kao i drugih oblasti od značaja za unapređenje poslovne i privredne saradnje između Francuske i Crne Gore”, navodi se u saopštenju UFCP.

Ambasador Christian Timonier, koji je bio domaćin skupa, pozdravio je potpisivanje Sporazuma i rekao da je tim činom osnažena već postojeća saradnja AMM i francuske ambasade.

On je istakao važnost političke stabilnosti kao preduslova za kvalitetan privredni ambijent.

Timonier je dodao da Francuska snažno podržava evropski put Crne Gore, a na tom putu je potrebno da svi doprinesu uključujući i poslovnu zajednicu. Sigurno da crnogorska administracija treba da radi na što većem podizanju svoje efikasnosti i kvalitetu servisa koji pruža građanima i privredi, a Francuska će svojom direktnom podrškom i pomoći kroz različite projekte, doprinijeti transferu znanja, vještina i realizaciju projekata.

Raičković je naveo da mu je drago da francuska Ambasada i francuska poslovna zajednica kao i preduzeća koja posluju u Crnoj Gori, prepoznaju značaj i uticaj AMM-a, ne samo na planu poslovnog povezivanja nego i razvoja lidera, menadžmenta ali i podrške našoj državi na putu učlanjenja u EU.

“Dugogodišnja plodonosna saradnja sa francuskom ambasadom, kvalitetne komunikacije kao i otvorenost za razmjenu znanja i iskustava, potpisivanje Sporazuma pod pokroviteljstvom ambasadora daje još veći prostor za realizaciju niza aktivnosti”, kazao je Raičković.

Uskoković je rekao da je saradnja sa crnogorskim institucijama od početka prioritet tog Udruženja, i potpisivanje ovog sporazuma će im dati novu energiju za buduće projekte.

Bonus video: