Proizvodnja Beluga Montenegro votke od marta u Nikšiću

Abazović je rekao da će po otvaranju biti zaposleno 200 radnika

9566 pregleda 26 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore/Youtube
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore/Youtube

U Nikšiću će 21. marta biti otvorena fabrika vodke, Beluga Montenegro, najavio je premijer Dritan Abazović.

"Završio sam sastanak sa investitorom kompanijom Noblewood, koja pravi jednu od najpoznatijih vodki u svijetu - Beluga. Svečano otvaranje fabrike, koja će da proizvodi Belugu Montenegro, biće 21. marta u Nikšiću. U Crnoj Gori će se proizvoditi vodka koja će ići svuda u svijetu. Imaju posebnu fabriku za Rusiju. Fabrika u Crnoj Gori ima ambiciju da razvija izvoz za cijeli svijet sa brendom Beluga Montenegro”, kazao je Abazović na sjednici Vlade.

On je rekao da je sve u završnoj fazi i da su načelno dogovorili da otvaranje bude 21. marta, ali da će se znati ako bude nekog sitnog odstupanja.

Oko 200 radnika će biti odmah zaposleno, a do 2025. godine planiraju 400 zaposlenih.

“U Tivtu će biti zaposleno 50 radnika koji će se baviti marketingom i prodajom, a u fabrici će se raditi proizvodnja koja je povezana sa proizvodnjom u Letoniji”, rekao je Abazović i dodao da je ovo veliki podsticaj za crnogorsku ekonomiju.

On je naveo da je Beluga četvrti najpoznatniji brend vodke u svijetu i osmi naprodavaniji, jer je najskuplji. U prosjeku, 40 eura je najjeftinija boca, a postoje boce koje se prodaju i po sedam hiljada eura.

Kapacitet fabrike je mogućnosti da proizvodi šest hiljada boca na sat.

Bonus video: