Abazović: Vlada ima cilj da Mojkovac bude samoodrživa opština

"Vlada i resorno Ministarstvo podržavaju poljoprivredne proizvođače kroz različite mjere. Ukupna podrška kroz realizovane pozive u 2022. godini poljoprivrednicima iz Mojkovca je iznosila ukupno 2.545.218,00 eura", piše u saopštenju

3283 pregleda 6 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada ima cilj da Mojkovac bude samoodrživa opština, realizacija planiranih razvojnih projekata bi zauvijek trebala da promijeni budućnost tog grada, saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

Iz Vlade je saopšteno da se Abazović u okviru programa "Crna Gora na pravom putu" i radne posjete Opštini Mojkovac, zajedno sa ministrima i predsjednikom Opštine Veskom Delićem, sastao danas sa mojkovačkim poljoprivrednicima sa kojima je razgovarao o unapređenju njihovog poslovanja, poboljšanju putne infrastrukture, obnovi mehanizacije i boljem iskorišćavanju evropskih fondova.

"Vlada i resorno Ministarstvo podržavaju poljoprivredne proizvođače kroz različite mjere. Ukupna podrška kroz realizovane pozive u 2022. godini poljoprivrednicima iz Mojkovca je iznosila ukupno 2.545.218,00 eura", piše u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je Abazović ukazao da Vlada ima cilj da Mojkovac bude samoodrživa opština, govoreći da bi realizacija planiranih razvojnih projekata zauvijek trebala da promijeni budućnost tog grada.

"U tom kontekstu, Abazović je istakao da su razvoj industrije i turizma povezani sa proizvodnjom hrane i da na ovaj način želi da između Vlade i poljoprivrednika bude stvoren komunikacioni kanal koji će doprinijeti poboljšanju saradnje", navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su rekli da se tokom sastanka razgovaralo i o valorizaciji brojnih prirodnih bogatstava Opštine Mojkovac, poput planina Bjelasice i Sinjajevine, Nacionalnog parka Biogradska gora, kao i sanaciji crnih ekoloških tačaka.

"Govoreći o Sinjajevini, premijer je ponovio stav da na najvećem pašnjaku neće biti vojnih vježbi koje podrazumijevaju upotrebu bojeve municije i ugrožavanje životne sredine na toj planini, dodajući da je Vlada blizu pronalaska alternativne lokacije za izgradnju vojnog poligona. Tokom sastanka najavljen je početak rekonstrukcije i proširenja puta između Mojkovca i Berana, sanacije puteva prema Vragodolu i sanacije klizišta Gojakovići", poručili su iz Vlade.

U posjetu Mojkovcu sa Abazovićem su bili i ministarka kulture i medije Maša Vlaović, ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović, ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, ministar prosvjete Miomir Vojinović, ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević, ministar bez portfelja Zoran Miljanić, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevan Gajević i direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović.

Bonus video: