"Pomorski saobraćaj" od ponoći obustavlja trajektnu liniju Kamenari-Lepetane

"Pomorski saobraćaj" večeras je primio otkaz ugovora koji su sa Vladom imali od 2019. godine

47010 pregleda 86 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Pomorski saobraćaj od ponoći obustavlja trajektnu liniju Kamenari-Lepetane.

"Ovim putem obavještavamo cijenjene korisnike naših usluga i zainteresovanu crnogorsku javnost da smo danas, dana 17.02.2023 (petak u 16 časova ) dobili Odluku direktora JPMD g-dina Mladena Mikelja o jednostranom raskidu Ugovora (i Aneksa ugovora) sa našom Kompanijom. Time sva naša prava i obaveze, vezane za obavljanje linijskog prevoza putnika i vozila na relaciji Kamenari - Lepetane prestaju da važe i to kako je navedeno: "Odluka je konačna i stupa na snagu danom donošenja": Za ovakvo iznenadno, neblagovremeno i nenajavljeno naloženo obustavljanje saobraćaja, mi se izvinjavamo poštovanim korisnicima naših usluga. Koristimo priliku i da se zahvalimo za dugogodišnju saradnju. Javnost ćemo detaljnije obavijestiti o svim relevantnim dešavanjima u najskorije vrijeme", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Pomorskog saobraćaja.

Zbog odluke da od ponoći prestanu da saobraćaju tajektne linije, putnici koji se upute za Tivat ili Herceg Novi moraće da saobraćaju putem preko Kotora.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom steklo je uslov da upravlja trajektnom linijom Kamenari-Leptane.

Vlada je danas na telefonskoj sjednici dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta ovog preduzeća koju je Upravni odbor donio na sjednici 15. februara.

Ovim izmjenama dopunjen je član 7 Statuta kojim se definišu djelatnosti.

Definisano je da preduzeće može upravljati nekretninama uz naknadu i može se baviti pomorskim i priobalnim prevozom putnika, kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Bonus video: