Aerodromi nabavljaju gorivo za 250.000 eura

Tender je raspisan u dvije partije, od kojih je prva vrijedna 200.000 eura i gdje je predviđena nabavka goriva za vozila na platformi aerodroma Tivat i Podgorica, dok je druga 50.000 eura i odnosi se za službene automobile ove države firme

6176 pregleda 7 komentar(a)
Aerodrom Podgorica, Foto: BORIS PEJOVIC
Aerodrom Podgorica, Foto: BORIS PEJOVIC

Aerodromi Crne Gore (ACG) raspisali su tender za nabavku goriva u vrijednosti od 250.000 eura na koji se zainteresovani ponuđači mogu prijavljivati do 23. marta, kada će ponude biti otvorene.

Tender je raspisan u dvije partije, od kojih je prva vrijedna 200.000 eura i gdje je predviđena nabavka goriva za vozila na platformi aerodroma Tivat i Podgorica, dok je druga 50.000 eura i odnosi se za službene automobile ove države firme.

Rok izvršenja ugovora za obje partije je godinu dana.

U postupku javne nabavke može da učestvuje samo firma koja je izmirila sve dospjele obaveze po osnovu poreza i doprinosa za penzijsko i zdravstveno osiguranje, što se dokazuje dostavljanjem uvjerenja, potvrde ili drugog akta koji izdaje organ uprave nadležan za naplatu poreskih prihoda.

”Ponuđač je dužan da obezbijedi isporuku goriva u roku od najduže tri sata od trenutka dostavljanja pismene narudžbe od strane naručioca (ACG), a kao dokaz ponuđač mora dostaviti pismenu izjavu kojom potvrđuje da može ispuniti tretirani zahtjev. Potrebno je da isporučilac posjeduje najmanje jednu pumpnu stanicu u opštinama Podgorica i (Tivat ili Kotor) iz razloga sjedišta preduzeća, odnosno aerodroma koji se nalaze u Podgorici i Tivtu, a kao dokaz ponuđač mora dostaviti pismenu izjavu o ispunjenju tretiranog zahtjeva, kao i priložiti tačne lokacije pumpnih stanica”, navedeno je u tenderu, gdje se dodaje da se ovi uslovi traže za partiju jedan.

Mjesto izvršenja ugovora za partiju jedan su podgorički i tivatski aerodrom, a za partiju dva benzinske stanice ponuđača.

Jedan od uslova je i dostavljanje izjave da će se ACG-u isporučivati gorivo na osnovu kartica koje će glasiti na registarske tablice službenih vozila prema dostavljenom spisku, nakon zaključenja ugovora po zahtjevu državne firme na benzinskim pumpnim stanicama ponuđača u opštinama Crne Gore.

”Podrazumijeva se da naručilac ima mogućnost sipanja goriva na svim pumpama u vlasništvu ponuđača na teritoriji Crne Gore - ponuđač je dužan da priloži izjavu kojom potvrđuje da ispunjava tretirani zahtjev”, navodi se u tenderu uz objašnjenje da se ovaj uslov odnosi na partiju dva.

PDV za ovu nabavku je 52.500 eura.

Bonus video: