Kalač: Sa mjesta direktora sam razriješen u februaru 2021. godine, nijedna primjedba se ne može dovesti u vezu sa mnom

"Program Uprave za šume koji je ista realizovala u 2021. godini, je usvojen poslije mog razrješenja, čija je implemantacija i bila predmet kontrole DRI"

3672 pregleda 3 komentar(a)
Kalač, Foto: Arhiva Vijesti
Kalač, Foto: Arhiva Vijesti

Nusret Kalač saopštio je danas da je netačno da je obavljao poslove direktora Uprave za šume do kraja 2021. godine, i da ga je naslijedio vršilac dužnosti (v.d.) Srđan Pejović.

On je reagovao na tekst "Negativno mišljenje na reviziju usklađenosti i 50 preporuka za Upravu za gazdovanje šumama i lovištima" koji je objavljen 21. februara na Portalu Vijesti.

"Sa mjesta direktora sam razriješen u drugoj polovini mjeseca februara iste godine a za v.d. je imenovan dipl.ing. šumarstva Zoran Janković", istakao je Kalač u saopštenju.

On je dodao da u prva dva mjeseca u Upravi za šume nije bilo nikakvih ozbiljnih aktivnosti koje bi mogle da se dovedu u vezu sa Izvještajem Državne revizorske institucije (DRI).

"Program Uprave za šume koji je ista realizovala u 2021. godini, je usvojen poslije mog razrješenja, čija je implemantacija i bila predmet kontrole DRI. Dakle, nijedna primjedba iz predmetnog izvještaja DRI se ne može dovesti u vezu sa mnom a ko je zluopotrebljavao svoj položaj neka cijene nadležni državni organi", poručio je Kalač.

Bonus video: