Konjević: DF, URA, Demokrate izglasali Spajićeve loše predloge; Spajić: Inflacija bila tri odsto kada smo to predlagali

Skupština je sinoć usvojila izmjene i dopune pet finansijskih zakona, između ostalih i Zakona o akcizama

12625 pregleda 33 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Potrpedsjednik SDP-a Raška Konjević saopštio je da su Demokratski front, URA, Demokrate izglasale povećanja postojećih i uvođenje novih akciza, te da sada imamo i akcize na slatkiše.

"Prošle godine su se 'rugali' sa ovakvim predlogom Milojka Spajića (bivši ministar finansija). Danas prepisuju njegove loše predloge. Već je skuplje gorivo, ubrzo će slatkiši i napici", napisao je Konjević na Tviteru.

On je dodao da je Vlada “zavukla” ruku u džep građanima nakon što je u 2022. inflacija bila 16 odsto, a na osnovne životne namirnice preko 30 odsto.

"Odbijeni amandmani SDP-a da se ne povećavaju akcize i ne uvode nove", naveo je Konjević.

Spajić je potom naveo da je inflacija bila tri odsto kada su oni to predlagali.

"To je ključna razlika i još poraznija činjenica za skupštinsku većinu. Odlazeći ministar (Aleksandar Damjanović) podiže akcize kad inflacija već galopira na 18%+, dodajući maha razularenim cijenama. Ali kad čovjek nije čuo za diskont, o čemu dalje da pričamo", poručio je Spajić na Tviteru.

On je kazao i da je čudno da sadašnja Vlada nije podržala njihove, kako je naveo, dvije ključne reforme za jačanje prihodne strane.

"I to bez uticaja na standard građana, tj. novi Zakon o igrama na sreću i Izmjene zakona o energetici (markiranje goriva) koji je povukla iz skupštinske procedure", saopštio je Spajić.

Skupština je sinoć izvojila izmjene i dopune pet finansijskih zakona, između ostalih i Zakona o akcizama.

Povezani članci

28. Februar 2023.

Skupština usvojila izmjene pet finansijskih zakona

Bonus video: