Mikijelj: Do 15. aprila imaćemo šest trajekata na liniji Kamenari - Lepetane

Dodao je da su spremni da pri formiranju cijene prevoza, vode računa o pogodnostima za stanovnike Herceg Novog, Kotora i Tivta, kao i da određene službe budu oslobođene plaćanja.

26661 pregleda 41 komentar(a)
Foto: Skupstina.me
Foto: Skupstina.me

Javno preduzeće Morsko dobro koje je preuzelo trajketnu liniju Kamenari - Lepatane do 15. aprila imaće šest trajekata i njihova flota biće veća nego što je bila flota "Pomorskog saobraćaja", saopštio je na sjednici Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje kazao direktor JP Morsko dobro Mladen Mikijelj.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, predstavio plan nabavki plovila i naveo da će JPMD kompletnu investiciju realizovati iz sopstvenih sredstava.

"Očekuje da će do 15. aprila biti nabavljeno dva trajekta kapaciteta veća od 60 vozila, dva trajekta kapaciteta od 45 do 60 vozila i dva trajekta kapaciteta od 20 do 30 vozila, ukupne nosivosti vozila veće, nego što je bila flota "Pomorskog saobraćaja", rekao je mikijelj.

Dodao je da su spremni da pri formiranju cijene prevoza, vode računa o pogodnostima za stanovnike Herceg Novog, Kotora i Tivta, kao i da određene službe budu oslobođene plaćanja.

Mikijelj je kazao i da će se prema procjenama JP Morsko dobro, investicija vratiti za dvije godine.

Naveo je i da nema ništa protiv formiranja specijalizovanog preduzeća sa opštinama Herceg Novi, Kotor i Tivat.

Mikijelj je dao pojašnjenja vezano za ispunjenost uslova, upis u Centralni registar, naveo je da će nakon instalacije softverskog rješenja postojati evidencija broja ukrcanih vozila, što je u skladu sa Zakonom o sigurnosti pomorske plovidbe neophodno u cilju postizanja bezbjednog funkcionisanja ovog prevoza na čemu JP Morsko dobro kontinuirano radi.

Saopštio je da su bile dvije inspekcijske kontrole broda "Vasilije" koji trenutno saobraća i da se radi na ispunjavanju svih predviđenih uslova od strane JP MD.

Bonus video: