Grgić podnio ostavku

Savjet Agencije za investicije treba sljedeće sedmice da verifikuje ostavku direktora

37763 pregleda 13 komentar(a)
Od maja 2021. rukovodio Agencijom: Mladen Grgić, Foto: Agencija za strane investicije
Od maja 2021. rukovodio Agencijom: Mladen Grgić, Foto: Agencija za strane investicije

Direktor Agencije za investicije Crne Gore (MIA) Mladen Grgić podnio je ostavku na tu funkciju, potvrđeno je “Vijestima” nezvanično iz više izvora.

Ostavku treba da verifikuje Savjet Agencije sljedeće sedmice. Direktora Agencije imenuje Savjet, na osnovu javnog konkursa, na period od pet godina.

Grgić je u oktobru 2021. godine, u mandatu Vlade čiji je premijer bio Zdravko Krivokapić, imenovan najprije za vršioca dužnosti direktora, a onda je u maju naredne godine imenovan na puni mandat od pet godina.

Do dolaska Grgića tu poziciju je pokrivao Dejan Medojević koga je imenovala bivša vlast predvođena DPS-om.

Agencija je osnovana radi realizacije javno-privatnog partnerstva, inovacija i promocije investicionih potencijala Crne Gore kao investicione destinacije.

Agencija je prošlog mjeseca dobila je duplo negativno mišljenje od Državne revizorske institucije (DRI) na poslovanje u 2021. godini koje će biti poslato Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) u skladu sa protokolom koji vrhovna revizija ima sa SDT-om.

Finansijskom revizijom utvrđeno je da Agencija nije u svim materijalno značajnim aspektima sastavila i prezentovala finansijski izvještaj na fer i objektivan način u skladu sa važećim okvirom finansijskog izvještavanja.

Revizijom pravilnosti utvrđene su neusklađenosti poslovanja Agencije sa zakonima o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju lica sa invaliditetom, penzijskom i invalidskom osiguranju, upravljanju i unutrašnjim kontrolama u javnom sektoru, državnoj imovini, kao i nizom uredbi i pravilnika.

Bonus video: