Zaposlenje Radulovića pred Osnovnim tužilaštvom

Bivša savjetnica izvršnog direktora ACG tvrdi da je Radulović nezakonito, odnosno na osnovu falsifikovane dokumentacije, koju je dostavio na konkurs, izabran za zamjenika direktora Aerodroma

13726 pregleda 19 komentar(a)
Postoji osnov sumnje za krivično djelo falsifikovanje isprave: Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC
Postoji osnov sumnje za krivično djelo falsifikovanje isprave: Radulović, Foto: BORIS PEJOVIC

Vrhovno državno tužilaštvo dodijelilo je krajem prošlog mjeseca spise predmeta formiranog povodom krivične prijave u vezi sa zaposlenjem Petra Radulovića na mjesto zamjenika direktora “Aerodroma Crne Gore” na nadležnost Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici.

Ovo je “Vijestima” saopštila bivša savjetnica izvršnog direktora ACG Biljana Knežević, koja je i pokrenula spor jer tvrdi da je Radulović nezakonito odnosno na osnovu falsifikovane dokumentacije, koju je dostavio na konkurs, izabran za zamjenika direktora ACG.

Specijalni tužilac Miloš Šoškić obavijestio je ranije Kneževića da iz izviđajnog dijela postupka proizlazi da postoji osnov sumnje da je počinjeno krivično djelo - falsifikovanje isprave.

On je spise predmeta dostavio ODT-u s obzirom na to da je krivično djelo falsifikovanje isprave, član 412 stav 2 Krivičnog zakonika, iz nadležnosti ODT.

Te spise ODT je zatim proslijedio Vrhovnom tužilaštvu, kako bi oni odlučili u čijoj nadležnosti je ovaj postupak.

Knežević pred Osnovnim sudom u Podgorici vodi i postupak protiv ACG zato što tvrdi da je Radulović bio na evidenciji nezaposlenih tokom perioda u kom je u spornoj konkursnoj proceduri, dostavio dopis da je bio rukovodilac u “Wir metalopreradi”.

Advokatica ACG Marija Radulović je ranije saopštila da “Radulović neće biti dio javnog prizemnog ‘rata’ niti će se slučaj iz sudnice izmjestiti u medije”.

Bonus video: