Abazović i Dobardžić sa njemačkim investitorom: Dogovoreni prvi konkretni koraci ka realizaciji projekta Air-park Berane

"Investicija Air-park Berane bi se sprovodila višefazno i u prvoj fazi bi uključivala reaktivaciju beranskog aerodroma. Nakon njegove ponovne izgradnje, koja bi uključivala najsavremeniju opremu, investicija bi bila usmjerena na izgradnju dvije nove fabrike koje su vezane za proizvodnju hrane i nano solar tehnologije", navodi se u saopštenju

14741 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Realizacija Air-parka Berane bila bi prva ozbiljnija investicija na sjeveru Crne Gore koja bi uključivala otvaranje oko 100 radnih mjesta.

To je poručeno sa sastanka predsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldina Dobardžića sa njemačkim investitorom i vlasnikom kompanije Elite-private Jet Service Majkom Štajnmilerom.

Iz Kabineta premijera je saopšteno da su sagovornici razgovarali o mogućnostima valorizacije i stavljanja u funkciju Air-parka Berane, koji bi uz aerodrom podrazumijevao još dvije djelatnosti, te da su na sastanku dogovoreni konkretni koraci ka realizaciji te investicije.

"Investicija Air-park Berane bi se sprovodila višefazno i u prvoj fazi bi uključivala reaktivaciju beranskog aerodroma. Nakon njegove ponovne izgradnje, koja bi uključivala najsavremeniju opremu, investicija bi bila usmjerena na izgradnju dvije nove fabrike koje su vezane za proizvodnju hrane i nano solar tehnologije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: