USSCG: Vlada da vrati umanjene akcize za gorivo, puna podrška akciji "Stop inflaciji"

"Pozivamo trgovce da privremeno, dok traje kriza, ograniče marže na što veći broj proizvoda od posebnog značaja za porodična domaćinstva i tako povećaju kupovnu moć ionako niskih zarada i penzija", navodi se u saopštenju

6461 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) uputila je apel Vladi za obnavljanje Odluke o privremenom umanjenju akciza za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, u iznosu od najmanje 40 odsto.

"Ponovni skok cijene goriva doprinio je dodatnom udaru na budžet naših građana. Urgiramo da Ministarstvo finansija za vrijeme trajanja krize predloži Vladi Crne Gore da ponovo donese ovu odluku", navodi se u saopštenju Unije slobodnih sindikata.

Kako kažu iz USSCG -a, nakon današnjeg početka akcije "Stop inflaciji" i ograničenja cijena osnovnih životnih namirnica, sada je pravi trenutak za proširenje ove antiinflacione kampanje i na gorivo.

Puna podrška akciji "Stop inflaciji", trgovci da daju svoj doprinos

Unija slobodnih sindikata Crne Gore je uputila i punu podršku akciji "Stop inflaciji", koju je pokrenulo Ministarstvo ekonomskog razvoja, kojoj su se pridružili trgovački lanci Voli, Merkator, Laković, Aroma i Franca.

"U teškim vremenima posebno je važno da se teret krize što ravnomjernije podijeli na sve građane. To podrazumijeva da oni koji imaju više ponesu veći dio tereta u korist onih koje kriza drastičnije pogađa", naglasili su iz USSCG.

Kako kažu, nadaju se da će ova akcija biti prva, ali ne i poslednja, akcija nadležnih institucija na planu zaustavljanja i smanjenja negativnih efekata inflatornog trenda.

"Pozivamo trgovce da privremeno, dok traje kriza, ograniče marže na što veći broj proizvoda od posebnog značaja za porodična domaćinstva i tako povećaju kupovnu moć ionako niskih zarada i penzija", zaključili su iz USSCG.

Bonus video: