Budva: Registruj smještaj u par koraka i budi odgovoran prema zajednici

Za izdavaoce privatnog smještaja omogućena jednostavnija procedura i niz olakšica u postupku registracije smještaja

2413 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U cilju kvalitetne pripreme turističke sezone, Sekretarijat za privredu Opštine Budva u saradnji sa Turističkom organizacijom opštine Budva, omogućio je za izdavaoce privatnog smještaja jednostavniju proceduru i niz olakšica u postupku registracije smještaja.

“Zainteresovani izdavaoci privatnog smještaja su dužni da uz prijavu za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u domaćinstvu i zahtjeva za kategorizaciju prilože zakonski propisanu dokumentaciju sa dokazom o uplaćenim taksama u ukupnom iznosu od 11 eura. Prijava za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u domaćinstvu i zahtjev za kategorizaciju se prilažu u Opštini Budva na šalterima 13 i 14 Sektora za turizam. Zaposleni službenici će, pored izdavanja obrazaca i prijava, biti na raspolaganju izdavaocima ukoliko im je potrebna pomoć pri popunjavanju formulara”, naveli su iz TO Budva.

Olakšavajuće okolnosti , kako su nagladioi, su i te da se obrasci i prijave za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti u domaćinstvu i zahtjevi za kategorizaciju ugostiteljskih objekata mogu preuzeti i u turističko-informativnim biroima Turističke organizacije opštine Budva duž cijele rivijere.

Otvorene su i telefonske linije u Sekretarijatu za privredu – Sektor za turizam, putem kojih se mogu dobiti detaljnije informacije – 069/421-290 i 067/292-900.