Budvanska rivijera: Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat

Odbor direktora jednoglasno je usvojio godišnje Izvještaje o radu Revizorskog odbora i interne kontrole i Izvještaj Centralne popisne komisije.

2711 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Vuk Lajović
Ilustracija, Foto: Vuk Lajović

Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura .

To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj sjednici.

"U odnosu na poslovnu 2021. godinu ostvaren je bolji rezultat za čak 2.839.397eura. Ukupni prihodi u 2022. godini iznosili su 19.531.085,30 eura i za 64 odsto su veći od prihoda ostvarenih u 2021. godini. Svi hoteli u sastavu Hotelske grupe su ostvarili porast prihoda. Odbor direktora je na današnjoj sjednici razmatrao Godišnje finansijske izvještaje, Izvještaj menadžmenta i Izvještaj o poslovanju za 2022. godinu. Svi predmetni izvještaji biće dostavljeni na odlučivanje redovnoj Skupštini akcionara koja će biti sazvana u zakonskom roku”, saopšteno je iz ove kompanije. Odbor direktora jednoglasno je usvojio godišnje Izvještaje o radu Revizorskog odbora i interne kontrole i Izvještaj Centralne popisne komisije.

"Na današnjoj sjednici utvrđena je i Platforma za regulisanje pravnih odnosa sa "EuromixTrade" DOO Podgorica, a u vezi postupaka medijacije koji se vode pred Centrom za alternativno rješavanje sporova Crne Gore.Ukazujemo da se Hotelska grupa "Budvanska rivijera" nalazi na tzv. "bijeloj listi" Poreske uprave Crne Gore, odnosno da su uredno izmirivane sve obaveze prema državi, zaposlenima, bankama i dobavljačima, a taj trend će se nastaviti i u ovoj godini. Kao potvrdu uspješnog poslovanja Hotelske grupe, a vodeći računa o svojim zaposlenima, Odbor direktora je donio odluku o isplati preostalog dijela zimnice za 2022. godinu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: