CEDIS: Obezbijeđeno kvalitetno napajanje tivatske opštine strujom

Vrijednost projekta izmještanja kablovskih vodova iznosi skoro 12 hiljada eura

2554 pregleda 1 komentar(a)
Foto: CEDIS
Foto: CEDIS

Izmještanje kablovskog voda 35 kV u Tivtu na lokaciji Mrčevac završeno je prošle sedmice, gdje se gradi stambeno – poslovni objekat, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

“Radovi su ranije zaustavljeni zbog neophodnosti izmjene postojećih 35 kV kablovskih vodova Tivat 1 i Tivat 3 na trasi TS 110/35 kV Gradiošnica – TS 35/10 kV Tivat, kako se ne bi ugrozilo pouzdano napajanje korisnika tivatskog konzuma”, navodi se u saopštenju.

Time je, kako se dodaje, obezbijeđeno sigurno i kvalitetno napajanje električnom energijom tivatske opštine.

“Naime, razumijevajući značaj tog izuzetno važnog elektroenergetskog objekta čije izmještanje već duže vrijeme opterećuje i CEDIS i tivatsku opštinu, Sektor za održavanje 20 kV i 35 kV je angažovao sopstvene kapacitete kako bi pomogao investitoru objekta u Mrčevcu da taj posao realizuje pred turističku sezonu”, rekli su iz CEDIS-a.

Rukovodilac Sektora za održavanje 20 kV i 35 kV, Sreten Krstajić, kazao je da je zadovoljan što je taj gorući problem riješen prije početka turističke sezone, čime je omogućeno sigurno i pouzdano napajanje korisnika sa područja opštine Tivat.

foto: CEDIS

“Kako je u pitanju elektroenergetski objekat od vitalnog značaja za napajanje potrošača sa ovog područja, nakon potpisivanja ugovora o međusobnim pravima i obavezama za izmještanje kablovskog voda između CEDIS-a i investitora, posebnu smo pažnju posvetili internom stručnom nadzoru nad svim aktivnostima na izmještanju kablovske trase kako bismo se uvjerili u kvalitet izvedenih radova i ugrađene opreme, koji nam je važan i zbog neometanog održavanja novopostavljenih kablovskih vodova u narednom periodu”, rekao je Krstajić.

Vrijednost projekta izmještanja kablovskih vodova iznosi skoro 12 hiljada eura, a realizovan je u periodu pojačanih aktivnosti, ne samo na poslovima tekućeg održavanja TS 35/X kV na području primorskih opština uoči početka ljetnje turističke sezone, nego i u toku realizacije zahtjevnog investicionog projekta na pripremi trafostanica za implementaciju SCADA sistema.

“Aktivnosti su završene u roku važenja rješenja o saglasnosti koje je izdao Crnogorski elektrodistributivni sistem”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: