Utrošena sredstva za nabavku pčelarske opreme za transport

Korisnici podrške su poljoprivredna gazdinstva koja se bave pčelarstvom i koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana podnošenja zahtjeva za podršku

4232 pregleda 130 reakcija 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Javni poziv za dodjelu sredstava podrške za nabavku pčelarske opreme za transport pčelinjih društava za ovu godinu će se završiti sjutra, zbog utroška sredstava.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da će zahtjevi za ostvarivanje prava na sredstva podsticaja podnijeti nakon tog roka biti odbijeni.

“Sredstva za tu namjenu su opredijeljena kroz ovogodišnji Agrobudžet -1.2 Program unaređivanja pčelarstva”, navodi se u saopštenju.

Javni poziv za dodjelu sredstava podrške za nabavku pčelarske opreme za transport pčelinjih društava objavljen je 4. aprila na sajtu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i u dnevnom listu Pobjeda.

Korisnici podrške su poljoprivredna gazdinstva koja se bave pčelarstvom i koja moraju biti upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do dana podnošenja zahtjeva za podršku.

Pravo na sredstva podsticaja ostvaruje se za nabavku pčelarskih kontejnera kapaciteta minimum 36 pčelinjih društava, specijalizovanih prikolica i platformi za transport pčelinjih društava kapaciteta minimum 15 pčelinjih društava, kao i prikolica za transport pčelinjih društava kapaciteta minimum 12 pčelinjih društava.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava opredijeljenih Agrobudžetom po ovom javnom pozivu iznosi 30 hiljada EUR.

Bonus video: