Abazović: Kotor dobija rizort, investicija vrijedna 400 miliona eura

Investitor najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta, dok se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane

10641 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora i Kotor dobiće rizort koji će upotpuniti ponudu u dosad turistički slabo otkrivenom, a izuzetno lijepom kraju primorja, rekao je predsjednik Vlade Dritan Abazović najavljujući početak gradnje luksuznog turističkog rizorta Bigova bej vrijednog 400 miliona eura.

Abazović se danas sastao sa investitorom, a sastanku su prisustvovali i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović, savjetnica premijera za investicije Marija Krgović, kao i Walid Al Najjab, predstavnik vlasnika projekta, Bojana Ječmenica, menadžerka projekta BBI Development i Branka Lazarević, izvršna direktorica kompanije Bigova bej.

Iz kabineta Abazovića poručili su da je premijer izrazio podršku Vlade Crne Gore i spremnost institucija da zajednički rade na nastavku ovog projekta.

"Predstavnik investitora Al Najjab upoznao je premijera sa investicijom vrijednom 400 miliona eura, ističući da se radi o projektu na koji će Crna Gora biti izuzetno ponosna i koji se u potpunosti uklapa u okruženje, ispunjava kriterijume zaštite životne sredine i ne narušava okruženje i kulturno nasleđe", piše u saopštenju.

Dodaju i da je investitor najavio da će naredna godina biti posvećena razvoju infrastrukture koja je osnov razvoja cjelokupnog projekta, dok se paralelno vode razgovori sa najprestižnijim operaterima za hotele i restorane.

Bonus video: