Mila: Postupak za valorizaciju Ade mora se ponoviti

"Kao član Borda, kao profesionalac i kao član Glavnog odbora Nove Demokratske Snage Forca, zalažem se za razvoj i valorizaciju cjelokupnog potencijala opštine Ulcinj, a posebno Ade. Ovakav razvoj u Ulcinju je izostao zbog prethodnog političkog sistema. Forca kao nosioc razvojnih projekata u opštini Ulcinj, jeste i biće za integrisani razvoj Ade"

2980 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Član Borda direktora HTP "Ulcinjska rivijera" i Glavnog odbora Nove Demokratske Snage Forca Mehmed Mila kazao je da postupak za valorizaciju Ade mora da se ponovi.

"Na elektronskoj sjednici Borda direktora HTP 'Ulcinjska rivijera' održanoj 9. maja razmotrene su tri tačke dnevnog reda - usvajanje zapisnika sa prethodne sjednice Borda, donošenje odluke o davanju na dugoročni zakup starog dijela Ade i donošenje odluke o raspisivanju javnog poziva za davanje u dugoročni zakup 34 starih kućica na Adi. U naknadnoj e-mail poruci nisu poslati nacrti odluka i prateći materijali, osim zapisnika sa 5. sjednice Borda direktora NTP 'Ulcinjska rivijera'", naveo je Mia.

U navedenoj poruci, dodaje, pozvani su članovi Borda da se izjasne o svakoj tački posebno.

"Želim da istaknem da se na ovom elektronskom sastanku uopšte nije razgovaralo ni o formi, ni o sadržaju i dinamici procesa dugoročnog zakupa kućica na Adi. Kao član Borda, kao profesionalac i kao član Glavnog odbora Nove Demokratske Snage Forca, zalažem se za razvoj i valorizaciju cjelokupnog potencijala opštine Ulcinj, a posebno Ade. Ovakav razvoj u Ulcinju je izostao zbog prethodnog političkog sistema. Forca kao nosioc razvojnih projekata u opštini Ulcinj, jeste i biće za integrisani razvoj Ade. To me je navelo da podržim ove dvije tačke, počevši od činjenice da će način, proces, rokovi i uslovi biti sastavljeni u skladu sa zakonom i uz potpunu transparentnost. Nisam bio dio organizacije tehničke i proceduralne strane za famozni sedmodnevni oglas. Čak i kao arhitekta izjavljujem da je zahtjev da se u roku od sedam dana dostavi detaljni idejni plan besmislica".

Mila navodi i da nedostatak dokumentacije za sastanak, nedostatak pristupa predmetnim nacrtima odluka i kratak rok za elektronsko glasanje, s pravom stvara zabrinutost građana zbog netransparentnosti.

"To me takođe svrstava među građanima koji s pravom brinu o transparentnosti ovog procesa. Tražim od predsjednika Borda direktora i članova Borda da se konsultuju oko rokova i transparentne procedure za zakonitu implementaciju procesa integrisane valorizacije Ade, čime se povećava vrijednost i Ade i opštine Ulcinj", zaključio je Mila.

Bonus video: