Narednog ljeta prva fabrika žičanih proizvoda u Mojkovcu

U mojkovačkoj Biznis zoni “Babića polje” biće izgrađen pogon za proizvodnju žičanih proizvoda, lanaca i opruga

12044 pregleda 7 komentar(a)
Biznis zona, Foto: Opština Mojkovac
Biznis zona, Foto: Opština Mojkovac

Prva fabrika u mojkovačkoj biznis zoni, kako piše u izvještaju o radu predsjednika Opštine Veska Delića, biće otvorena do sredine narednog ljeta.

Biznis zona je ranijim ulaganjima od oko 900.000 eura potpuno infrastrukturno opremljena. To, uz paket podsticajnih mjera za investitore, dovelo je do izgradnje fabrike, koja će proizvoditi žičane proizvode, lance i opruge, sa 20 radnih mjesta.

”Izgradnja prve fabrike u biznis zoni je u završnoj fazi. Za promociju paketa podsticajnih mjera za investiture, koji planiraju da svoje poslovanje obavljaju u mojkovačkoj biznis zoni, kreirali smo i novu brošuru, to jest, trojezični promotivni materijal”, piše u izvještaju.

Biznis zona “Babića polje” površine je 8,5 hektara. Kako piše na zvaničnoj web prezentaciji, ima 850 metara izgrađene saobraćajnice širine 5,5 metara sa trotoarima i potpornim zidovima. To obezbjeđuje saobraćajnu povezanost unutar zone i direktnu povezanost sa regionalnim putem Mojkovac-Đurđevića Tara koji prolazi uz samu zonu.

Među pogodnostima za one koji se odluče da investiraju u poslovne projekte u Mojkovcu, između ostalog, objašnjavaju u izvršnoj vlasti, je i cijena zakupa zemljišta po cijeni od 0,05 eura po metru kvadratnom za obavljanje proizvodne djelatnosti i trgovine na veliko. Investitori koji omoguće zapošljavanje više od 10 radnika oslobođeni su plaćanja naknade za komunalno opremanje zemljišta. Predviđena su i značajna umanjenja plaćanja te naknade za one koji investicijom zapošljavaju od šest do 10, odnosno od tri do pet radnika.

Bonus video: