Vukčević: Rješenje za zaostale zarade u Institutu cilj za narednu sjednicu Vlade; Abazović najavio finansijsku injekciju

"Dobili smo dopis od ove institucije, upoznati smo sa situacijom i problemima i naš je cilj da do naredne sjednice Vlade sa resornim ministarstvom iznađemo prelazno rješenje", istakao je Vukčević

7947 pregleda 2 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Printscreen YouTube
Sa sjednice, Foto: Printscreen YouTube

Državni sekretar ministarstva finansija Ilija Vukčević saopštio je da im je cilj da do naredne sjednice Vlade sa resornim ministarstvom pronađu prelazno rješenje finansiranje Instituta "Simo Milošević", kako bi ta institucija izmirila zaostale zarade i na dobar način ušla u ljetnju turističku sezonu.

To je kazao na današnjoj 54. sjednici Vlade Crne Gore.

"Dobili smo dopis od ove institucije, upoznati smo sa situacijom i problemima i naš je cilj da do naredne sjednice Vlade sa resornim ministarstvom iznađemo prelazno rješenje za njihovo finansiranje", istakao je Vukčević.

Vukčević je kazao da će to uraditi, "da mogu da izmire zaostale zarade i na dobar način uđu u ovu sezonu ljetnju, kada će imati stabilnije finansiranje".

Premijer Dritan Abazović je istakao da je dogovor nekolicine ministara, odnosno ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i Ministarstva finansija da daju finansijsku injekciju Institutu "Simo Milošević" kako bi mogli da premoste akutnu, tešku situaciju u toj ustanovi.

On je kazao i da treba da bude jasno "da država nije stoprocentni vlasnik Instituta i da izuzetno cijeneći i socijalnu komponentu ljudi koji su tamo zaposleni i gostiju koji su već iz dalekih destinacija pristuni, mi ćemo izaći u susret".

Abazović je dodao da nijedno teško pitanje nisu do sada izbjegli, te da su mnoge riješili vrlo uspješno i vjeruje i da će situaciju u Institutu riješiti uspješno.

"Ali ćemo morati naći trajno rješenje", naglasio je Abazović.

Abazović je kazao i da očekuju da, "ili na elektronskoj sjednici na početku sedmice ili eventualno naredni četvrtak učinimo operativna sredstva koja će njima omogućiti da profunkcionišu u narednim mjesecima bez problema".

Bonus video: