Vuković: Nikakav ugovor sa Vladom nisam potpisao, iznenađujući manir PES koji ni DPS nije radio

"Pozivam predstavnike Vlade Crne Gore i ministarstva finansija da se odmah oglase po ovom pitanju i demantuju predstavnike PES-a. Takođe, pozivam i najrelevantnije nevladine organizacije (NVO) u Crnoj Gori koje se bave javnim politikama da traže informacije o navedenom shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama po ubrzanoj proceduri"

16054 pregleda 42 reakcija 39 komentar(a)
Vuković, Foto: Privatna arhiva
Vuković, Foto: Privatna arhiva

Povodom infromacije Pokreta Evropa sad (PES) da izvršni direktor kompanije Fidelity consulting ima ugovor sa Vladom Crne Gore, ovim putem pod punom materijalnom i moralnom odgovornošću izjavljujem da nikakav ugovor pa ni ugovor o konsultantskim uslugama nisam potpisao niti kao fizičko lice niti kao izvršni direktor kompanije Fidelity consulting sa Vladom Crne Gore niti sa bilo kojim ministarstvom niti državnom kompanijom u većinskom vlasništvu države Crne Gore, saopštio je Miloš Vuković, izvršni direktor Fidelity consultinga.

"Pozivam predstavnike Vlade Crne Gore i ministarstva finansija da se odmah oglase po ovom pitanju i demantuju predstavnike PES-a. Takođe, pozivam i najrelevantnije nevladine organizacije (NVO) u Crnoj Gori koje se bave javnim politikama da traže informacije o navedenom shodno Zakonu o slobodnom pristupu informacijama po ubrzanoj proceduri. Davanje netačnih informacija o navodnim konsultantskim ugovorima sa Vladom Crne Gore kao odgovor na utemeljene kritike ekonomskog programa Evropa sad 2.0, o kome sedam dana pred izbore niko ništa ne zna, zaista predstavlja iznenađujući manir koji ni DPS nije radio. Moram priznati da su predstavici DPS-a i njihovih koalicionih partnera naše dugogodišnje kritike njihovog neadekvatnog ekonomskog modela, prihvatali sa mnogo više senzibiliteta od novih lica iz Pokreta Evropa sad koji misle da je život u Crnoj Gori počeo prije manje od godinu kada su oni formirani", istakao je Vuković u reagovanju objavljenom na Fejsbuk stranici Fidelity consultinga.

On je dodao da njihov rad prati preko 15.000 osviješćenih građana Crne Gore.

"Na ovoj stranici je objavljeno preko hiljadu tekstova na temu ekonomije sa stotinama grafika i stručnih analiza koje je pratilo preko 100.000 komentara. Sve se to radilo u vremenu od 2015. godine, mnogo nego su mnogi od vas znali za aktivizam i društveni angažman. Imajući u vidu da dovodite javnost u zabludu o povećanju prosječne plate na 1.000 eura, prosječne penzije na 600 eura i pune zaposlenosti za 12 mjeseci, pozivamo vas da isti predstavite tokom naredne sedmice, kako bi uvjerili javnost da znate što radite. Ipak, znate i sami da je nemoguće implementirati navedene mjere u roku od 12 mjeseci bez ukidanja doprinosa za Fond PIO. A ako ukinete te doprinose, morate znati da time ukidate međugeneracijsku solidarnost koja je građena decenijama i u koju su svi građani Crne Goru investirali svoju budućnost", poručio je Vuković.

Bonus video: