Bivšim radnicima KAP-a 383 hiljade eura za stare dugove

"Ovi radnici imaju sudsku presudu jer su radili, imaju beneficirani radni staž, noćni staž. Nije im to isplaćeno, u sudskom postupku su dobili državu Crnu Goru jer imaju u prosjeku manju penziju od 70 do 150 eura", kazao je Joković

4922 pregleda 52 reakcija 12 komentar(a)
Joković na sjednici, Foto: Printscreen YouTube
Joković na sjednici, Foto: Printscreen YouTube

Vlada će naredne sedmice isplatiti grupi radnika podgoričkog Kombinata aluminijuma (KAP) 383 hiljade eura po osnovu pravosnažnih sudskih presuda vezanih za njihova ranija potraživanja.

To je na današnjoj sjednici najavio potpredsjednik Vlade Vladimir Joković, koji je kazao da radnici i njihov pravni zastupnik pristaju da im se ove godine isplati trećina dugovanja, odnosno 383 hiljade eura.

"Otprilike je ista situacija kao sa fabrikom elektroda, s tim što ovi radnici imaju sudsku presudu jer ljudi su radili, imaju beneficirani radni staž, noćni staž. Nije im to isplaćeno, u sudskom postupku su dobili državu Crnu Goru jer imaju u prosjeku manju penziju od 70 do 150 eura", kazao je Joković.

On je dodao da je sudski spor završen te da radnici imaju pravosnažne presude te da je Vlada dužna da poštuje odluke sudova.

Bonus video: