Ministarstvo: Nemamo informacije o kriptomatu, uzdržati se od plasiranja neprovjerenih i netačnih informacija

Iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma su reagovali na izjavu advokata Ratka Pantovića

7340 pregleda 6 komentar(a)
Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, Foto: Printscreen YouTube
Ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, Foto: Printscreen YouTube

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma saopštilo je danas da od 4.maja 2022. godine kada je kabinet preuzeo ministar Goran Đurović nije u posjedu nikakve informacije vezano za kriptomat koji su pripadnici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminala juče pronašli u salonu "Prive" u Tivtu.

Oni su reagovali na izjavu advokata Ratka Pantovića koji je ranije danas kazao da kriptomat, za koji su iz bezbjednosnog sektora sinoć kazali da je Džordža Kotrela, nije u vlasništvu te osobe, već je vlasništvo kompanije "Global Trust Limited" i da je postavljen u junu 2022. godine.

"Kriptomat nije nelegalan, kako to tvrde ministri Aleksandar Damjanović i Filip Adžić, već legalani vlasništvo nad njim ima kompanija GTL, a ne Džordž Kortel. Osnivač preduzeća je Hon Kong Yong. Ministartvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo ekonomije već godinu posjeduju informacije da je kriptomat legalan i da je u vlasništvu ovog preduzeća, tačnije od 2. juna 2022. godine", kazao je Pantović.

"Isto tako molimo sve strane u ovom predmetu da se uzdrže od plasiranja informacija vezanih za Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma, koje su neprovjerene i netačne", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: