Odbor direktora Barske plovidbe: U prvom kvartalu ostvaren neto profit od 1.197.000 eura

"Odbor direktora želi obavijestiti akcionare i ostale stakeholdere, da je na današnjoj sjednici usvojena Odluka o dopuni dnevnog reda redovne Skupštine akcionara zakazane za 27.06.2023. godine sa zahtjevom Odbora direktora prema akcionarima da odobre kupovinu Ro-Ro putničkog broda"

7782 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Marija Mirjačić
Foto: Marija Mirjačić

Odbor direktora Barske plovidbe AD Bar saopštio je da je na današnjoj sjednici, jednoglasno usvojio finansijske iskaze za prvi kvartal 2023. godine i izrazio zadovoljstvo ostvarenim rezultatom poslovanja u prvom kvartalu tekuće godine i neto profitom u iznosu od 1.197.000 eura.

U saopštenju se dodaje da je ostvareni rezultat na nivou planiranog i predstavlja nastavak pozitivnih trendova u poslovanju Barske plovidbe AD.

"Takođe, Odbor direktora želi obavijestiti akcionare i ostale stakeholdere, da je na današnjoj sjednici usvojena Odluka o dopuni dnevnog reda redovne Skupštine akcionara zakazane za 27.06.2023. godine sa zahtjevom Odbora direktora prema akcionarima da odobre kupovinu Ro-Ro putničkog broda AF FRANCESKA, čime bi se stvorili uslovi da naša kompanija nakon šest i po godina, ponovo aktivira trajektnu liniju Bar - Bari i Bar - Ankona", piše u saopštenju.

Odbor direktora Barske plovidbe je kazao da je kupovina Ro-Ro putničkog broda planirana sopstvenim sredstvima, koja će biti obezbijeđena realizacijom projekta rekonstrukcije "Stara upravna zgrada" koji je u toku i trenutno je u fazi pripreme dokumentacije za javni poziv za izbor izvođača radova na rekonstrukciji objekta.

"Odbor direktora je na sjednici konstatovao da kompanija ima obezbijeđena sredstva da samostalno izmiri predstojeću ratu ka kineskoj Exim banci, kao i da isfinansira iz tekućih prihoda kompletne radove na projektu Stara upravna zgrada", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: