EPCG: MANS iznosi neistine, nema isplate u junu

"Iz navoda MANS-a se, na fonu priče o izborima, stiče utisak prema kome je odluka o prihvatanju inicijative Sindikalne organizacije zaposlenih (SOZ) motivisana kalkulacijama rukovodstva kompanije, što opet nije tačno..."

10431 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Foto: EPCG
Foto: EPCG

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) optužila je Mrežu za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) da iznosi neistine i da je obmanula javnost kada je saopštila da će ta državna kompanija u junu isplatiti 13. platu zaposlenima.

MANS je ranije saopštio da će zaposlenima u Elektroprivredi u junu biti isplaćena takozvana 13. plata, koja, kako tvrde u upravi kompanije, nema veze sa izborima zakazanim za nedjelju.

"Javnosti i istine radi, osjetili smo potrebu da skrenemo pažnju na neke navode iz istupa MANS-a, objavljenog danas. U pomenutom istupu se, prvo u naslovu, potom i u prvoj rečenici, navodi da će 'u junu biti isplaćena takozvana trinaesta plata...', što se dovodi u vezu sa predstojećim parlamentarnim izborima. EPCG vrlo decidno opovrgava naznačene teze - a to je naznačeno i u odgovoru koji smo poslali g. Dejanu Milovcu u srijedu, 7. juna tekuće godine – tim prije što realizacija nije moguća prije izmjene poslovnog plana, što svakako ne može biti izvršeno prije 1. jula; obračun za jun se vrši u julu, a ne u junu, kako bi se dalo zaključiti iz istupa MANS-a. Takođe, iz navoda MANS-a se, na fonu priče o izborima, stiče utisak prema kome je odluka o prihvatanju inicijative Sindikalne organizacije zaposlenih (SOZ) motivisana kalkulacijama rukovodstva kompanije, što opet nije tačno, tim prije što iza inicijative stoji reprezentativna organizacija, koja broji više od 1.000 zaposlenih u EPCG", navodi se u reagovanju EPCG.

Dodaju i da ne znaju "da li je pogrešno tumačenje vrlo jednostavnog i jasnog odgovora koji je EPCG poslala MANS-u inspirisano dnevnopolitičkim kalkulacijama"-

"Ili je zakazala sposobnost kolega iz MANS-a da načine distinkciju između pojmova 'jun' i 'jul', prenebregavajući detalje poput uslovljenosti isplate izmjenom poslovnog plana ili relevantnosti SOZ-a, ali smatramo da nije korektno da preko leđa EPCG rješavaju svoje eventualne političke ambicije ili evidentno upitnu sposobnost da protumače jednostavan odgovor", navodi se u reagovanju.

Iz EPCG su uz reagovanje dostavili i odgovore koje su, prije tri dana, poslali MANS-u.

Bonus video: