Poništen tender: Ada ostaje raj za nudiste

Makar privremeno je stavljena tačka na priču o zakupu kupališta javno- porodičnog tipa, koja je izazvala oštre reakcije javnosti, dijela civilnog sektora i ljubitelja Evinog kostima i jedinstvenog nudističkog, odnosno naturističkog kompleksa

16023 pregleda 1123 reakcija 12 komentar(a)
Tenderom nuđena plaža u dužini od 103 metra: Ada Bojana, Foto: shutterstock.com
Tenderom nuđena plaža u dužini od 103 metra: Ada Bojana, Foto: shutterstock.com

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom poništilo je javni oglas za podnošenje ponuda za zakup javnih kupališta prema Izmjenama i dopunama Atlasa crnogorskih plaža i kupališta za period od 2019. do 2023. godine, saznaju “Vijesti”.

Tender je na sajtu Morskog dobra bio objavljen petog juna.

Prema istim saznanjima, Morsko dobro je o tome obavijestilo HTP Ulcinjska rivijera budući da je predmet oglasa o zakupu bio i dio plaže na Adi u blizini nudističkog naselja, kojim gazduje ulcinjski hotelijer.

Tim je makar i privremeno stavljena tačka na priču o zakupu kupališta javno- porodičnog tipa, koja je izazvala oštre reakcije javnosti, dijela civilnog sektora i ljubitelja Evinog kostima i jedinstvenog nudističkog, odnosno naturističkog kompleksa.

Tenderom je pod zakup nuđena plaža u dužini od 103 metra, površine 1602 metra kvadratna, prema ušću Bojane.

U okviru kupališta oglasom je bilo predviđeno postavljanje plažnog bara površine 18m2 i terase površine 50m2, kao i jednog konzervatora za sladoled.

Minimalna cijena sezonskog korišćenja/zakupa bila je 5,72 hiljada eura plus PDV.

Prethodno je i Odbor direktora Ulcinjske rivijere poništio tender za zakup kućica na Adi. U dugorični zakup na 25 godina, nuđene su 34 kućice po početnoj cijeni od 1,39 miliona eura sa uračunatim PDV-om.

Bonus video: