Damjanović: Neko u novoj Vladi već planira zaduženje od milijardu eura

"Gdje bi neko već isplanirao, po podacima koje ja imam, da se zaduži oko milijardu eura odmah. To bi učinili pod pričom da se podignu zarade, plate, da se krpe rupe u budžetu", istakao je Damjanović

14406 pregleda 204 reakcija 34 komentar(a)
Damjanović, Foto: Printscreen YouTube
Damjanović, Foto: Printscreen YouTube

Priče o ukidanju Fonda PIO nisu marketinški potez već se tako pažljivo priprema priča kako će u oktobru ili novembru kada nova Vlada stupi na vlast biti neophodno novo zaduženje od milijardu eura, saopštio je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

"Gdje bi neko već isplanirao, po podacima koje ja imam, da se zaduži oko milijardu eura odmah. To bi učinili pod pričom da se podignu zarade, plate, da se krpe rupe u budžetu", istakao je Damjanović.

Damjanović je na sjednici Vlade dodao i da je bivši ministar finansija najavio da se Fond PIO, odnosno penzije finansiraju direktno iz indirektnih poreza.

"To je povećanje PDV-a. S jedne strane imate najavu zaduženja, sa druge podizanje PDV-a koje bi bilo neminovno a koje bi najviše pogodilo one koji su u stanju socijalne potrebe ali i penzionere", kazao je Damjanović.

Dodaje da bi rast PDV-a uzrokovao inflaciju i rast cijena dok bi onaj ko ima najmanje plaćao isto kao oni koji imaju deset puta veću zaradu.

Bonus video: