Prijavljena 22 ponuđača na Javni poziv 2 za davanje šuma na korišćenje za 2023. godinu

Predmet prodaje bilo je ukupno 110 odjeljenja, ukupne bruto drvne zapremine 125.301 metar kubni

4643 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na javni poziv 2 za davanje šuma na korišćenje prodajom drveta u dubećem stanju prijavila su se 22 ponuđača, saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

Predmet prodaje bilo je ukupno 110 odjeljenja, ukupne bruto drvne zapremine 125.301 metar kubni.

"Nakon primarne analize pristiglih ponuda, konstatovano je da je od ukupno 110 odjeljenja koja su bila predmet prodaje Javnog poziva 2, prodato 25 odjeljenja, ukupne bruto drvne zapremine od oko 23.000 metra kubna, u za sada procjenjenoj vrijednosti od oko 1,3 miliona eura. Nakon što komisija donese i potpiše odluke po Javnom pozivu 2, koje će biti objavljene na sajtu Uprave, moćićemo precizno da znamo činjenično stanje u vezi tačne količine prodate drvne zapremine i ostvarenih prihoda, ali već sada može se reći da projekcija prihoda države od Javnog poziva 2 iznosi oko 1,3 miliona eura. Na osnovu preliminarnih proračuna i projekcija može se sa zadovoljstvom konstatovati da će Uprava za gazdovanje šumama i lovištima uspješno realizovati i Javni poziv 2, čime nastavljamo da postižemo odlične poslovne rezultate", saopšteno je iz tog preduzeća čije je sjedište u Pljevljima.

Podsjećaju da je implementacijom Programa gazdovanja šumama za 2023. godinu, planirani prihod u Budžetu projektovan na 12.292.938 eura, a da nakon svega 6 mjeseci 2023. godine preliminarna projekcija ostvarnog prihoda iznosi preko 15,5 miliona eura, a do kraja godine biće mnogo veći, što predstavlja apsolutni rekordni prihod i najbolji poslovni rezultat ikada ostvaren u Upravi.

"Uprava za gazdovanje šumama i lovištima izražava veliko zadovoljstvo postignutim poslovnim rezultatima, koji su najbolji dokaz našeg profesionalnog, kvalitetnog i odgovornog poslovanja. To nam daje motivaciju da u narednom periodu nastavimo još jačim i snažnijim tempom i zajedničkim i kvalitetnim radom i stručnim znanjem naših zaposlenih ostvarimo odlične razultate na svim poljima u šumarstvu i budemo primjer odgovornog, održivog, ekološki prihvatljivog i ekonomski isplativog gazdovanja šumama, koji će šumarstvu vratiti ugled i postati stožer crnogorske privrede", stoji u saopštenju.

Bonus video: