Novi oglas za zakup kupališta na Adi

Morsko dobro po drugi put ponudilo plažu za zakup, ali sada samo za nudiste

11830 pregleda 2 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Privatna arhiva
Ada Bojana, Foto: Privatna arhiva

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovo je objavilo javni oglas za zakup dijela plaže na Adi zapadno od nudističkog naselja prema ušću, ali je za razliku od prethodnog tendera, koje je poništilo, ovaj put tip kupališta umjesto javno-porodičnog tipa prezvalo u kupalište posebne namjene - nudističko.

“Predmet korišćenja je dio morskog dobra u opštini Ulcinj na lokaciji Ada Bojana zapadno od kupališta 12A u dužini 103 metra, površine 1602 kvadrata, sa pripadajućim akva prostorom, lokacija označena kao 12B u Atlasu crnogorskih plaža i kupališta u opštini Ulcinj. Tip kupališta: kupalište posebne namjene – nudističko. U okviru kupališta je predviđeno postavljanje plažnog bara površine 18 m2 i terase površine 50 m2, kao i jednog konzervatora za sladoled”, piše u novom javnom oglasu objavljenom na sajtu Morskog dobra. Dodaje se da je minimalna cijena sezonskog korišćenja/zakupa 5.728,24 eura + PDV.

Gotovo istovjetan javni poziv, Morsko dobro je objavilo 5. juna osim što je u prostoru za tip kupališta pisalo – javno-porodično. To je izazvalo oštre reakcije javnosti, dijela civilnog sektora, nudista i ljubitelja jedinstvenog nudističkog, odnosno naturističkog kompleksa na Adi.

Deset dana kasnije, javno preduzeće je poništilo taj oglas za podnošenje ponuda za zakup javnih kupališta prema izmjenama i dopunama Atlasa crnogorskih plaža i kupališta za period 2019-2023.

Direktor HTP “Ulcinjska rivijera” Ćamil Hodžić, potvrdio je “Vijestima” da će to preuzeće koje gazduje nudističkim naseljem na Adi, učestvovati na javnom oglasu Morskog dobra za zakup dijela plaže na ostrvu.

“Naravno da ćemo dostaviti ponudu. Nećemo dozvoliti da to osim Rivijere, uzme bilo ko drugi”, kazao je Hodžić.

Bonus video: