Jovanović: Nije bilo partijskog zapošljavanja, bio sam jedina osoba koja se prijavila na oglas

"Javnost je dovedena u zabludu pisanu neistinama na račun mog imena i to ovim demantom želim da ispravim"

6155 pregleda 11 komentar(a)
Jovanović, Foto: GP URA
Jovanović, Foto: GP URA

Predsjednik Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA u Tivtu, Ljubomir Jovanović reagovao je ne tekst "Partijsko zapošljavanje u Aerodromu Tivat: Nautičar šef za trafo-stanice, saradnici sa krimi-dosijeom" koji je objavljen 17. juna 2023. godine na Portalu Vijesti.

Reagovanje Jovanovića prenosimo integralno:

"Zbog šire javnosti i ličnog integriteta osjećam dužnost da napišem demant povodom teksta u kojem je iznijet niz neistina na račun mog imena.

Po pitanju zapošljavanja na Aerodromu Tivat na mjestu koordinatora za SSO i TS prijavio sam se na javnom konkursu koji je bio dostupan svakoj osobi. Oglas po kojem sam podnio svoju dokumentaciju je potkrijepljivao istu (tehničke nauke). Između ostalog jedina osoba koja se prijavila na oglas za zapošljavanje u tom trenutku sam bio ja. Samim tim sam prošao konkurs i dobio poziciju na kojoj sam zaposlen. U tom slučaju nije bilo nikakvog partijskog zapošljavanja koje se provlači u tekstu već sve javno i transparentno po zakonu.

Druga neistina je da bilo ko pokušava da me "pogura" na stalno radno mjesto šefa tehnike na Aerodromu Tivat. Adekvatnu školu i stručnu spremu za tu poziciju ne posjedujem i samim tim nisam imao ambicije prema istoj. Javnost je dovedena u zabludu pisanu neistinama na račun mog imena i to ovim demantom želim da ispravim.

O mojim kvalifikacijama i sposobnostima se neću puno truditi da pišem, samo želim da naglasim da mimo pozicije koju obavljam, po molbi šefa tehnike i direktora Aerodroma Tivat, sam preuzeo odgovornost za još neke obaveze jer sama služba tehnike ima problema sa pojedincima koji ne žele i ne rade poslove koji su im povjereni.

Te odgovornosti sam preuzeo kako u jeku sezone da aerodrom ne bi došao do određenih problema koji bi uticali na realizaciju jako uspješne turističke sezone koja nam predstoji. Vjerovatno zbog toga što sam spreman na rad i odgovornost nekome ko je navikao na nerad smetam, pa samim tim pišu neistine na moj račun kako bi me pokolebali ili eventualno natjerali da se povučem i napustim aerodrom. Istima želim da poručim da do toga neće doći, nego da zavrnu rukave i krenu da rade svoj posao za koji su i plaćeni.

Sve ovo sam napisao isključivo zbog šire javnosti kako bi se iznijela prava istina i po ovom pitanju se više neću oglašavati", poručio je Jovanović.

Bonus video: