Sanacija klizišta na putu Mateševo-Kolašin moguća na jesen

Koliko će radovi koštati, iz Uprave kažu da još nije poznato i dodaju da se neće znati do završetka tendera jer je riječ o otvorenom postupku dok je trenutna orijentaciona vrijednost 1,3 miliona eura

3347 pregleda 3 komentar(a)
Novac planiran iz kapitalnog budžeta:Vuksanović, Foto: Gov.me
Novac planiran iz kapitalnog budžeta:Vuksanović, Foto: Gov.me

Uprava za saobraćaj planira da nakon dobijanja potrebne dokumentacije, tender za sanaciju klizišta na putu Mateševo - Kolašin raspiše tokom jula ili avgusta što bi omogućilo da radovi počnu nakon završetka ljetnje turističke sezone.

Ovo je zvanično rečeno “Vijestima” iz te Uprave kojom rukovodi Radomir Vuksanović.

Pitanja su proslijeđena nakon što je Inspekcija za državne puteve zadužila preduzeće “Monteput” da Upravi za saobraćaj preda revidovani projekat sanacije klizišta na lokalitetu Vladoš na putu Mateševo - Kolašin.

“Rok za predaju dokumentacije nije preciziran”, istakli su iz Uprave. Dodaju da bilo dobro da se projekat dostavi što prije jer se trenutno izvode radovi na rekonstrukciji puta R-13 na čijem dijelu se klizište i nalazi.

Koliko će radovi koštati, iz Uprave kažu da još nije poznato i dodaju da se neće znati do završetka tendera jer je riječ o otvorenom postupku dok je trenutna orijentaciona vrijednost 1,3 miliona eura. Prema infomaciji koju je ranije usvojila Vlada, novac za ovu investiciju biće obezbijeđen iz kapitalnog budžeta.

Iz Uprave navode da je na ovoj dionici dvosmjerni saobraćaj trenutno moguć uz upotrebu privremene signalizacije i da će tako biti sve do početka radova. “Tokom radova vjerovatno će se uvesti prekidi saobraćaja po par sati i regulisanje semaforima”, naglasili su iz Uprave i istakli da će to zavisiti od izvođača, njegovih mogućnosti i eventualnih problema tokom rada.

Bonus video: