Aerodromi Crne Gore: Bezbjednosna naknada je i nakon korekcije ostala najniža u regionu

"Važeća podsticajna šema omogućava dodatne povoljnosti svim avioprevoznicima koji zadovolje kriterijume saobraćaja, uz posebnu kategoriju za cjelogodišnjost"

2542 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Aerodromi Crne Gore
Foto: Aerodromi Crne Gore

Aerodromi Crne Gore saopštili su da je bezbjednosna naknada i nakon korekcije ostala najniža u regionu.

Oni su pojasnili da je prethodni cjenovnik aerodromskih usluga bio na snazi od 2014. godine pa sve do početka 2023, kada je uvedena korekcija bezbjednosne naknade sa 1,75 eura na 3,25 eura po odlazećem putniku.

"Bezbjednosna naknada je i nakon korekcije ostala najniža u regionu, pri čemu je pozicija ukupne cjenovne konkurentnosti očuvana. Pored toga, važeća podsticajna šema omogućava dodatne povoljnosti svim avioprevoznicima koji zadovolje kriterijume saobraćaja, uz posebnu kategoriju za cjelogodišnjost", navodi se u saopštenju.

Poručuju da ostaju posvećeni "širim aspektima svoje misije koja uključuje razvoj aviodostupnosti, i nastaviće, u komunikaciji sa aviokompanijama, da traže prostor za dalji rast na obostrano zadovoljstvo".

"U posebnom fokusu ostaju avikompanije koje su prepoznate kao strateški važne za ACG, što Ryanair svakako jeste", navodi se u saopštenju.

Bonus video: