DRI: Demokratska partija realizovala dvije preporuke, za ostalih sedam da dostave dodatnu dokumentaciju

Iz DRI je saopšteno da je objavila treći Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020. godinu

1962 pregleda 0 komentar(a)
Fatmir Đeka, predsjednik Demokratske partije, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava
Fatmir Đeka, predsjednik Demokratske partije, Foto: Ministarstvo ljudskih i manjinskih prava

Nadležni Kolegijum Državne revizorske insititucije (DRI) zaključio je nakon treće kontrole realizacije preporuka da je Demokratska partija od devet preporuka realizovala dvije preporuke, pet preporuka je djelimično realizovano, jedna preporuka je u fazi realizacije, a za jednu preporuku status realizacije se nije mogao utvrditi, saopšteno je iz DRI.

Iz DRI je saopšteno da je objavila treći Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020. godinu, koji je dostupan na zvaničnoj internet stranici www.dri.co.me.

Oni su istakli da je Demokratska partija sa zakašnjenjem od 34 dana dostavila novi Izvještaj o realizaciji preporuka sa pratećom dokumentacijom.

"DRI je u Izvještaju o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020. godinu dala 10 preporuka subjektu revizije. Nakon druge kontrole realizacije preporuka, devet preporuka je zahtijevalo dalje praćenje i izradu novog Izvještaja o realizaciji preporuka od strane Demokratske partije.", navodi se u saopštenju.

Iz DRI su kazali da je Demokratska partija dužna da za sedam preporuka koje zahtijevaju dalje praćenje dostavi dodatnu dokumentaciju i novi Izvještaj o realizaciji preporuka najkasnije do 31.12.2023. godine.

"Treći Izvještaj o realizaciji preporuka iz Izvještaja o reviziji Godišnjeg konsolidovanog finansijskog izvještaja Demokratske partije za 2020. godinu će se dostaviti Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu Skupštine Crne Gore.", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: