Rađenović: Morsko dobro spremno da upravlja Lukom Budva

"Do sad smo sve izazove uspjesno rješavali u korist građana i države, tako će biti i sa Lukom Budva uslijed nemogućnosti i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve"

9459 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Predsjednik Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Blažo Rađenović kazao je da je to javno preduzeće spremno da pokrene sve procedure oko usklađivanja akata Statuta, sfere djelatnosti i ostalih pravnih akata kako bi mogli upravljati Lukom Budva u narednom periodu.

“Do sad smo sve izazove uspjesno rješavali u korist građana i države, tako će biti i sa Lukom Budva uslijed nemogućnosti i političke krize u lokalnoj samoupravi Budve. Na sreću po građane i državu, Crnom Gorom upravlja premijer Abazović sa najinkluzivnijom Vladom do sad to je i razlog našeg uspjeha, te ako potraje kriza oko sastavljanja nove Vlade Crne Gore "spremni smo da preuzmemo i upravljanje Vladom Crne Gore samo neka nas pozovu!"” poručio je Rađenović.

Odluka o zaključivanju sporazuma radi regulisanja prava i obaveza između Opštine Budva i Dukley marina oko preuzimanja Luke Budva trebalo je da se nađe na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine opštine Budva, koja nije održana jer nije bilo kvoruma.

Odluka kojom je predviđeno da Opština Budva kompanji Dukley marina koja je do sada upravljala Lukom Budva za preuzimanje mora platiti čak 585 hiljada eura juče nije prošla skupštinski Odbor za statut i propise.

Za odluku, kako je "Vijestima" rečeno čak nije glasao jedan od odbornika Nove srpske demokratije, bivše članice DF.

Bonus video: